Ezt a hírt a számok szerelmeseinek ajánljuk

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közúti balesetek számának csökkentésére, és a közlekedés biztonságának javítására.

hirdetés

Nem volt halálos közúti közlekedési baleset a megye közútjain a február 24-e és március 14-e közötti időszakban. Az említett időszakban összesen 29 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyekből 12 súlyos, míg 17 könnyű sérüléses volt. A balesetek közül kettő könnyű sérüléssel járót okoztak ittas állapotban.

A rendőrök 7189 főt ellenőriztek, amelyek közül 53 esetben állapították meg, hogy a járművezető alkoholt fogyasztott.

A járőrök a jelzett időszakban történt ellenőrzések során 62 esetben intézkedtek a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt.

Közlekedési szabálysértés miatt a rendőrök 136 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, illetve 48 esetben feljelentést tettek. A bírságolással szankcionált esetek közül 23 esetben kellett sebességtúllépés miatt helyszíni bírságot kiszabniuk a járőröknek.

A rendőrök Baranya megyében a közlekedők biztonságának érdekében a közúti ellenőrzéseket a legveszélyesebb, és a közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó jogsértő magatartásokra irányítják. Ennek megfelelően a megyei rendőr-főkapitányság a sebességtúllépés, az ittas járművezetés és a tehergépjárművek közlekedése során a szabálytalan előzés témakörére fektet kiemelt figyelmet az elkövetkezendő időszakban is.