Fáért ment az erdőbe – belehalt

A Szigetvári Járásbíróság a jövő héten kezdi tárgyalni annak a férfinak az ügyét, akit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádoltak meg, miután favágás közben közelében lévő társára zuhant egy hatalmas fa.

hirdetés

A vád szerint tavaly ősszel a vádlott és az áldozat testvérével fáért mentek az Almáskeresztúr melletti erdőbe, ahol a motorfűrész-kezelői bizonyítvánnyal rendelkező vádlott egy húsz méter magas, ikertörzsű fa, lábon száradt törzsének kivágását kezdte el.

A vádlott mindezt a számára engedélyezett területtől eltérő helyen tette, vagyis illegálisan követte el.

Az ügyészség szerint a vádlott a munka megkezdése előtt nem ismertette a sértettel és annak testvérével a munkaterületre vonatkozó munkabiztonsági szabályokat, őket munkavédelmi felszereléssel nem látta el.

A fakitermelés során egy lezuhanó fatörzs az áldozatra zuhant. A baleset után a sértettet először terepjáróval a közeli szilárd burkolatú útra szállították, ahol a mentők ellátták,és a pécsi traumatológiai klinikára vitték. Az áldozatot azonban innen az idegsebészeti klinikára szállították, ahol a férfi belehalt a sérüléseibe.