Farkas Flórián: “Sikeres a telepprogram”

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint az új romapolitika programja már Baranyában is konkrét eredményeket hoz. A megyei cigány nemzetiségi önkormányzat közgyűlésének ülésén a Komlón beinduló telepprogram főbb feladatait és irányelveit tárgyalták meg, és átadták a Baranyai Cigányságért elnevezésű kitüntetéseket – közölte az ORÖ szombaton az MTI-vel.

hirdetés
Farkas Flórián, az ORÖ elnöke

A közlemény szerint a pécsi rendezvényen Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, külön öröm számára, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel tavaly kötött keretmegállapodáson túl – amelynek nem volt része a roma telepek ügye – a vidéki cigány vezetők érzik felelősségüket az ügyben, s maguk kezdeményezték a telepprogram beindítását Komlón.

Az ORÖ elnöke kijelentette, figyelemmel kísérik a több száz pécsi, komlói és siklósnagyfalui roma és nem roma családot érintő telepprogram ügyét, s a napokban elindult ezer roma asszony szociális munkássá képzésének programjába is bevonják a Baranya megyeieket.

Farkas Flórián megköszönte a több száz jelenlévőnek – köztük a telepprogram által érintett jelenlévő családoknak –, hogy az ORÖ programpolitikájának, s “nem az örökös botránypolitizálóknak” a támogatói – írták a közleményben.

A rendezvényen jelen volt Garai Péter, a Türr István Képző és Kutató Intézet Pécsi Igazgatóságának vezetője, Hoppál Péter, a pécsi önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke, Sárközy Károly, országos roma önkormányzati képviselő, valamint házigazdaként Hegedűs István, a megyei nemzetiségi önkormányzat elnöke.