Farkas megy, Hernandez jön

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége csütörtöktől Farkas Sándort bízza meg a női szakág szakmai igazgatói teendőivel. A tréner közös megegyezéssel távozott a Bácsbasket Kft. (PINKK-Pécs 424) női csapat vezetőedzői posztjáról. Helyére Roberto Hernandez érkezik.

hirdetés

Az MKOSZ szerdai közleménye szerint Farkas megbízatása 2015. december 31-ig szól. Az új szakmai igazgató feladata a női válogatottak és a szövetségi utánpótlás program vezetése, munkáját a szövetség főállású munkatársaként látja el. Az MKOSZ elnöksége múlt csütörtökön döntött arról, hogy a jövőben egy-egy szakmai igazgató felügyeli az összes női, illetve férfi utánpótlás és felnőtt válogatott csapat munkáját, s a kapitány személyéről a szakmai igazgatók kinevezése után – azok bevonásával – határoz majd.

Az 55 éves Farkas Sándor szerdán közös megegyezéssel távozott a Bácsbasket Kft. (PINKK-Pécs 424) női csapat vezetőedzői posztjáról, helyét a 37 éves spanyol Roberto Hernandez veszi át.

Farkas Sándor az egyetlen tréner, aki férfi és női csapattal is bajnoki címet szerzett Magyarországon. A szakember hatszor nyert bajnokságot edzőként, ebből kétszer a Zalaegerszeggel, háromszor az Albacomppal és egyszer a Sopronnal, többször volt az év edzője is.

A női szövetségi kapitány személyéről – miután az elnökség október 12-én közös megegyezéssel szerződést bontott Stefan Svitekkel – később hoz döntést az MKOSZ.

Magyarország 2015-ben házigazdája lesz a felnőtt női Európa-bajnokságnak, amelyről a 2016-os riói olimpiára is lehet részvételi jogot szerezni.