FDSZ: oltást az egyetemi dolgozóknak!

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöksége azt kéri a kormánytól, a tanárokhoz hasonlóan azok az egyetemi dolgozók is kapjanak oltást, akik „veszélyeztetett helyzetben végzik munkájukat”, vagyis nem tudnak online formában dolgozni.

hirdetés
Uránia Mozi

Az FDSZ közleményt juttatott el lapunkhoz, mely változtatások nélkül alább olvasható.

„Az FDSZ örömmel vette azt a hírt, hogy megkezdődött a tanárok beoltása. Azzal a kéréssel fordulunk a kormányzathoz, illetve az operatív törzshöz, hogy tegye lehetővé, hogy az egyetemi dolgozók is hasonló védekezésben részesülhessenek.

Bár az oktatók többsége online formában dolgozik, azonban vannak olyan karok, ahol ez nem megvalósítható, hanem szükség van a gyakorlati oktatásra. Az adminisztráció is hasonló módon dolgozik.

Kérésünk tehát az, hogy tegyék lehetővé az oltakozást azon egyetemi dolgozók számára, akik veszélyeztetett helyzetben végzik munkájukat.

Felkérjük az FDSZ Országos Elnökségét, hogy támogassa, illetve járjon el az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnél és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumán abból a célból, hogy közösen adjanak ki hasonló állásfoglalást az egyetemi dolgozók oltakozásának lehetőségéről.”