Fecskendők és drogosok a Budai vámnál?

Egy elkeseredett Apuka írt levelet szerkesztőségünknek! Arra panaszkodik, hogy már lépten-nyomon fecskendőkbe, drogosokba, kérgetőkbe és stricikbe futnak bele a Budai vám környékén. Levelét szó szerint közöljük.

hirdetés

fecskendo7

“Tisztelt Szerkesztőség!
2014. február 9. én sétáltok haza a párommal és a 4 éves gyermekünkkel a Budai Vámnál található neves bevásárló központból.
Útközben gondoltam előveszem a telefonom és készítek pár képet, mivel már nehezen bírta a gyomrom a látottakat.
A képek magukért beszélnek szerintem!

Gondoltam írok önöknek egy levelet, hátha látja a közvélemény és talán történik is valami.

Már – már minden napos dolog a bevásárló központból hazajövet átverekednünk magunkat a kéregető, iszákos hajléktalanokon és árusokon.
Útközbe persze elkerülhetetlen a szemtelen cigit kunyeráló suhancok vagy éppen egy két tántorgó zacskóból épp hígítót szipuzó alakon.
De az már gyomorforgató, hogy elérünk az eddig csendes lakókörnyezetbe ahol lakunk. Útközben és a játszó tér közelében szintén lépten nyomon drogos fiatalok által hátrahagyott fecskendőket kell kerülgetni.
Az is minden napos, hogy gyermekünket nem merjük elvinni a környéken lévő játszóterekre , mert vagy hajléktalanok tanyáznak vagy épp drogos fiatalok ütik el az időt, vagy egyesek megpihennek egy sör és cigi társaságába..

fecskendo3

Még szintén egy zavaró eset, hogy a Komlói út elején a buszmegállóba vagy a dohány boltnál lévő kereszteződésbe állandó jelleggel prostituáltakkal találkozunk és az őket futtató vagy védelmező magukat nagyon erősnek gondoló emberek, vagy a társasházak parkolójában várakoznak vagy a közeli játszótéren vezetik le a feszültségüket.
Szerintem erre meg vannak a szabályok és nem kéne szociális problémára fogni!!
Nagyon sok mindent megoldana a környéken az aktív rendőri jelenlét de ez sajnos kimerül abba hogy elrobognak a Komlói úton esetleg néha napján igazoltatnak egyet aztán fél óra múlva minden kezdődik újra!

fecskendo4

Mi egy tisztességes dolgozó és adót fizető nem pedig segélyekből élő magyar pár vagyunk akik szeretnének gyermekükkel rendezett környéken élni.
5 éve élünk ezen a környéken de az elmúlt év alatt siralmassá vált a környéken a helyzet.
Vannak a városba biztos több helyen kihívó esetek, de kérem szépen itt a Budai Vám környékén is laknak normális adófizető emberek, nem lenne jó ha ez a környék is olyan hellyé válna mint a Hősök tere vagy akár Fehérhegy környéke.

Szerintem a szerveknek példát kéne venni vagy kertvárosról vagy uránvárosról, ott sikerül a prostituáltakat kiszorítani a lakó környezetből , sőt még látok gyalogos szolgálatot ellátó rendőröket is, mindemelett biztos van ott is bőven bűnözés de élhetőbb a környék…

fecskendo2

Nem úgy mint itt ahol már minden kezd gettósodni…. és a lakás árak zuhanásáról már ne is beszéljek.

Kérem ha lehetséges tegyék az oldalon közzé a levelemet, hátha másokban is felháborodást kelt és talán végre valami történik is.

Kérném a nevem elhallgatását amennyiben a cikket leközölik.

Előre is köszönöm megtisztelő figyelmüket.

További szép napot.
Üdvözlettel:
Egy elkeseredett Apuka.”

 • Briga

  Nem csak Budai vámnál látható hanem már a Lánc.utcai rendelő intézet elött még ma láttam a Balokány ligetben is .És hétvégén hol vannak a járőrök???

 • Pécs

  Én Fehér hegyen lakok és még se élek félelemben nem kel félni hisz ezek is emberek akik ilyen sorsra jutnak bárki juthat ilyen sorsra de ha az ország és a kormány össze fogna akkor közös munkával helyre lehetne ezt állítani mielőtt el fajul a dolgok. Tény az hogy sajna vannak ilyenek drogok meg ilyesfélék de nem tesznek semmit érte meszesen volt hogy a boltnál késeltek meg egy öreg embert kérdem én ezek után az ember a boltba se merjen el menni? Semmi más nem kéne ide csak egy olyan valaki aki meg fogná őket és munkát adnának a kezükbe talán jó útra tévednének . És nem le nézni őket mert ezt követik el .

 • Meszesi ;)

  Ez már getto, ami itt folyik((GYŐNGYŐSŐN) 😀 😀 hiába nemadnak munkát csoroság van telle ribancokal,Müstricike,állmenőkell ,sziposokal tápszeresek meg még sorolhatnámA Budaivámtol -Istvánaknáig ,persze beleértve Meszest, vagy másnéven( Chicago)ezen a részen nagyon sok a cőpis másnéven a drogos, akik lővik magukat!!!
  “”””””De azt még egy komentbe se halotam ,hogy mért pont Keleti város részbe van ez igy elfajulva a drogozás meg minden rablás ,lopás verekedések”””””””””!!
  Kérdezem én MIÉRTTTTTTT????????
  Mert ezeken a Pécs kelleti városrészen,Meszesen,ujhegyen fehérhegyen ,hősőkterén Szabiolcsfaluban, istvánaknán Pécsbányán MEGLEHET VENI A DROGOT SŐT MÉG MÁST is …….hogy az hihetetlen.

 • Amna

  Azura, kertvárosi vagyok, és itt nincsenek drogosok. Vagy ha vannak is, jól elbújnak, a tűiket szépen összeszedik stb.
  Hajléktalanok, kukázók akadnak, de ők nem agresszívak, nem zaklatnak senkit, sőt, a szemetet sem borogatják ki, ahogy végigtúrják.
  Az apuka levelében megfogalmazottak számomra horrorisztikusak, valóban egy súlyosan gettósodó állapotot ír le, errefelé nem tapasztalom töredékét sem.

 • Amna

  Kedves 1day, abszolút érthető, amit írsz, DE: hogyan kellene rajtuk segíteni? Semmiképpen sem úgy, hogy hagyjuk őket ott ténferegni, meg inzultálni az embereket.
  Ezzel csak a normális életvitelűek életét lehetetlenítjük el, miközben őket sem húzzuk ki a bajból. Azt a szülőt, akinek a gyerekét megszúrja a széthagyott, Hiv-es vagy hepás tűjük, speciel a legkevésbé sem fogja érdekelni, olvastak-e nekik annó esti mesét. A társadalmi szolidaritás nem azt jelenti, hogy egyeseknek, akik ráadásul nap mint nap megdolgoznak a megélhetésükért, mindent, a testi épségük veszélyeztetésétől kezdve a nyugalmuk rendszeres megzavarásáig el kellene viselnie azon embertársaiktól, akiket mellesleg az ő adójukból tartanak el, részesítenek orvosi kezelésben stb.
  Segíteni meg csak azon lehet, aki maga is akarja, és tesz is a dologért.
  Egy ritkán lakott, városszéli területen ki lehetne jelölni türelmi zónát nekik, meg talán svájci mintára lehetne ugyanott egy központ, ahol ellenőrzött körülmények közt belőhetik magukat a végleg lecsúszottak, és segítséget kaphatna a leszokáshoz az, aki ezt igényli.
  Nem lennének szanaszét hagyott tűk, és nem kellene sűrűn lakott városrészek nyugalmát zavarniuk. Ha meg mégis csinálják, zárják csak be őket, kényszerítsék (igen, kényszerítsék) az elvonóra és a többi.
  Nem csoda, ha egyre türelmetlenebbek az emberek, mert elegük van a romló közbiztonságból, meg abból, hogy folyton megzavarják őket a normális életvitelükben.
  Talán cselekedni kéne, mielőtt a türelmetlenség elfajul, nem pedig az igazságérzetet sárvatiporva azt mondani a levélíróhoz hasonló családapáknak és anyáknak, hogy ők a szar emberek, mert szeretnék a játszóteret rendeltetésszerűen használni, nem akarják, hogy kizsebeljék őket, megerőszakolják a lányaikat, vagy hogy a gyerekük összeszedjen valami fertőző kórságot ezektől az emberektől.

 • Linda

  Én nem tudom mit lőnek azokból a fecskendőkből, ráadásul nem is értek az ilyesmihez, de nem gondolom, hogy játékfecskendő.. A környéken lakunk, és sajnos kutyasétáltatás közben gyakran botlunk mi is fecskendőkbe, szipusokba, furcsa alakokba, sötétedés után nem szívesen megyek ki az utcára. Viszont mivel 4 ig dolgozom minden nap, így a téli időszakban a sötétben viszem a kutyát sétálni. A Komját Aladár utcát a Madas utcával összekötő szépen kialakított sétányon, ahol egyébként 2 játszótér is található majdnem minden nap ér valami atrocitás…ez a szomorú igazság, jó lenne ha lehetne tenni valamit ez ellen. Az erőteljesebb rendőri jelenlét engem megnyugtatna, és talán elszoknának a környékünkről ezek a “rosszarcú” alakok..

 • vackor

  Játékfecskendő,ja persze, meg játék kondom játék babával meg játék stricivel. Hű de hülye vagy!

 • Névtelen

  azt lehet jatek frecskendo… kiaz a hulye aki ott hagya? vagy aaz apukA esetleg lattot mar ijet? heroinosok magyarba mikor kenyeruk sincs

 • névtelen

  Mi odajárunk suliba a Kodályba, és ugyebár sokat kell mászkálnunk hol a buszmegálló és a suli hol pedig a suli és a csarnok között. Az elmúlt héten nemis egy alkoholistába, miegymásba botlottunk. Diákok, fiatal diáklányok járnak arra nap mint nap, idősek, anyukák kisgyerekkel, és had ne soroljam.. de arra meg senki nem figyel hogy ezek milyen veszélyt is jelenthetnek az arrajárókra. Szóval akár szegények, akár nem, akkor sem egy ilyen nyilvános környéken kéne szabadon hagyni őket. Szóval teljesen támogatom az apuka véleményét, hogy a mielőbbi közbenjárás szükséges…

 • Hollahó

  Én nem értek egyet 1day-jel. Nem hiszem, hogy adott esetben, ennek az apukának kéne tennie az utcán történő események ellen, mert,hogy éretlmesebb. Az emberek félnek! Hozzáteszem joggal teszik, hiszen tudjuk mindannyian mik történtek mostanában. Gyanítom többen tettek már bejelntést a polgármesteri hivatalban is. A városvezetésnek, a közterületfelügyeletnek, a rendőrségnek és a polgárőröknek kéne lépniük. Magyarországon is számtalan szervezet van, akik segíteni tudnak az elkallódott embereken, szakképzettek és érzékenyek szociálisan annyira, hogy komolyan vegyék munkájukat. Mindenkinek meg van a maga problémája, kinek kisebb, kinek nagyobb. A legtöbb ember segít leszállni a buszról egy idős embernek, vagy ha elesik valaki segítenek, ilyen kis apróságok, de hogy drogosokon, prostikon vagy egyéb igen hátrányos helyeztben lévő embereken segítsen az társadalmilag NEM elvárható. Szóljon az illetékes állami szerevezetnek, azok pedig rendesen cselekedjenek! Mit csináljon egy átlag ember, menjen oda a drogos gyülekezethez és mondja nekik,hogy segít rajtuk, vagy megvernék és kirabolnák vagy még rosszabbat tennének a segíteniakaró emberrel,mivel az elméjük nem tiszta. A szakképzettség nagyon fontos, ők tudják,hogyan kell velük bánni. Persze az ember szánja őket, hogy így élnek, de ez nem az ő gondja. Zárógondolatként felvetném a kérdést, hogy miből is van pénzük rá? Nem olcsó dolgok, és általában ezek az emberek nem jómodú családból származnak. Tehát meglopnak, átvernek minket, a gyerekeinket és ezekután van aki azt mondja,hogy a mi dolgunk lenne segíteni rajtuk? Én egyetlen haléktalanhoz nem nyúlnék hozzá. Sokszor segítek nekik, ételt veszek nekik, hiszen,ha pénzt adnék, alkoholt vennének. Tudjátok hányszor hallottam azt, hogy nem kell nekik a kaja??? Se egy köszönöm, se egy bármi… Tiszta, élhető várost akarnak az emberek, ahol nincs ekkora bűnözés, nem kell a város másik oldalára, játszótérre vinni a gyermekét és még sorolhatnám. Ezek terjeszkednek lefelé kéremszépen!!

 • junci

  Szerintem 1day-nek részben igaza van de nem csak a társadalmon múlik az hogy valaki ide jut erre a sorsra !ez függ a törődéstől a nem törődéstől a szülőktől látottaktól és persze attól is hogy ki mit szeretne tenni vagy nem tenni .Biztos nagyon könnyű lehet csúszni pláne ha nincs segítség sehonnan de van aki nem is kér a segítségből mert így érzi jól magát az utcán nincstelenül alkohol vagy kábszeres kábulatban . 1day önnek csak gratulálni tudok hogy mindezeken felül emelkedett és kitört abból az elveszett világból amibe önhibából vagy önhibáján kívül került! Csak így tovább tisztán becsülettel 🙂 (Y)

 • lulu

  Megértem az apukát, hiszen a közbiztonság folyamatosan romlik a környéken. Valamit valóban tehetne a rendőrség!

 • csakegy

  Nagyon rendes drogosok vannak arrafelé, hogy még a fecskendőre a védőkupakot is viszateszik

 • Flambár felügyelő

  Ameddig segélyekből meg lehet élni addig mit várunk! Gyed extra stb. Ezeket a kigyúrt roma gyerekeket szívesen látnám a közmunka programban.
  Persze a szociáli védőháló hiánya, meg ilyen dumáktól okádok!
  A drogos ha már az akkor ne a parkban lője magát, hanem menjen a volt Á/ laktanya területére ott már le van bontva az épület félig… úgy is szeretik ezt a design-t. Csakúgy a prostik is meg a kigyúrt haverjaik is oda !!!

 • 1day

  Ja! Egyébként én is hasonló életúttal rendelkezem, és a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziónak köszönhetem, hogy ma tiszta, rendezett, normális életet élek, ami szeretet és törődés nélkül nem sikerült volna… tehát tapasztalatból mondom.

 • 1day

  A probléma gyökere tényleg az elszegényedés, továbbá az alacsonyabb szinten egzisztálók reménytelensége, mivel esély se adott a felzárkóztatásra. Pálcát törni olyanoknak az élete felett, akik lehet sose kaptak annyi törődést, szeretetet, mint az itt lévő fórumozók. Nem szocializálódtak egyáltalán, vagy csak részben. A mindenkori társadalom és a kormány felelős a probléma megoldásáért. A börtön, a megtorlás nem vezetett eddig se sokra. Szociális érzékenységre, kollektív felelősségvállalásra, odafordulásra van szükség. Senki sem lehet biztos abban, hogy a saját gyerekének nem lesz ilyen problémája később. Azok az emberek sem úgy kezdték 12 évesen, hogy: -Amikor majd felnövök, drogos ,strici, prosti, tolvaj, et cetera leszek… Mocskos, kínkeserves úton jutottak ebbe a fertőbe. Igen, még annak is van lelkiismerete, aki holnap kunyerál, vagy kizsebel. Ha gettókat építünk, azzal marha nagy felelősséget vállalunk. Ha belegondolunk, éppen annyit, mint ezek a szerencsétlen ördögök. Hiszen könnyebb büntetni, megtorolni, elszigetelni, csak ne felejtsük el, hogy az ilyen helyzetbe kerülők száma napról-napra nő, és nem csökken. Ha valaki lenézi ezeket az embereket, az azt jelenti, magát értelmesebbnek, jobbnak gondolja. Akkor hát nem ő az, aki tud is változtani ? És még tudnám folytatni, de aki ezt megakarja érteni… Jn 8,7

 • fehérhegy

  Ez a cikk abszolút igaz tartalommal bír. Sötétedés után a belváros irányából hazafelé tartva (Fehérhegy) szinte az összes buszmegállóban áll egy k*rva. És bizony ott áll mellettük a kis cingár “védelmezőjük” is, aki unalmában tele köpködi az esőbeállót, szotyolából épít várat és a telefonján üvöltet valami ócska rap zenét. Nem egyszer előfordul az is, hogy -isten tudja milyen mámorban- ordenáré módon üvöltöznek, verekednek. Saját szememmel láttam, hogy a rendőrjárőr érkezésekor a kis nyikhaj füttyentett, a lány elbújt, a srác elsétált és amikor elmúlt a veszély akkor újra ott volt mind a kettő. Szíves figyelmébe ajánlom az illetékes szerveknek, hogy ha van rá kapacitás, akkor sötétedés után álljanak oda civilben a fehérhegyi buszmegállóba és figyeljék meg kik azok, akik egyetlen buszra sem szállnak fel, holott a buszmegállóban ácsorognak! Kábítószer fogyasztásra és prostitúcióra utaló bizonyíték bőven található a bokrok tövében, illetve a kukákban is.

 • boxi

  meg kell szuntetni ami itt folyik

 • Adri32

  Nekem a nagymamám lakik az egyik lépcsőházban(Budai vám),ahol nap mint nap -elnézést a kifejezésért-,de összeszarják a lépcsőházat és melléállítanak még egy üres borosüveget is. Sőt volt,hogy a korlátot is és a falat is összekenték. A rendőrség semmit nem tesz mert a válasz az,hogy nem állíthatnak egész nap oda egy rendőrt. A 79 éves mamámnak kéne kifigyelni őket. Jó mi?Az önkormányzat sem tesz semmit,a közös képviselőről pedig ne is beszéljünk. Jó lenne összefogni mert 1-2 ember nem ér el semmit. Az nem gondolnám,hogy nagy kérés lenne hogy az emberek szeretnének normálisan,emberhez méltó módon élni. Köszönöm.

 • attila

  Mi is nap mintnap ara járunk de álandoan belém kötnek vagy lájmolnak de én nem fékek tölük mert leverem mint vak a poharat de már valamikor már fegyvereik,késekik,fejszék is vannak náluk és már jó lenne hogy a város tenne valamit ezzelen vagy a rendőrök

 • leányzó

  Én húszon pár évesen sötétedés után a buszmegállótól félek besétálni egyedül a neves bevásárló központig… eddig nem volt olyan hogy valaki ne kért volna cigit ( és én vagyok a köcsög ha nem adok mert nem dohányzok), vagy hajléktalan, vagy magát nagyra tartó színes egyéniség ne szólt volna be valami bunkó, szexuális jellegű dolgot…. pedig egyszerűen csak végig szeretnék sétálni…. iszonyú….. és csak egy átlagos lány vagyok…..

 • Európai Baloldal – Munkáspárt 2006

  Az a probléma, hogy mindenki – különösen a szélsőjobb – kizárólag a tünetekkel foglalkozik, de a betegséggel soha. A probléma alapja a rendszer! A kapitalista rendszer, amely a rendszerváltás után 4,6 millió honfitársunkat kényszerítette a létminimum alá, megteremtette a munkanélküliséget, 50.000 éhező gyermeket, a hajléktalanságot és a rohamosan romló közbiztonságot és közállapotokat. Nem az a megoldás, hogy a rendőrség a helyszínre megy, és onnan “kiszorítja a prostituáltakat”, mert a világ nem így működik.

  A problémáknak az OKAIT kell megszüntetni. A nyomort kell felszámolni, munkát kell adni az embereknek, ezért tisztességes fizetést kell adni nekik(!), illetve normális oktatást, nevelést, felnőttképzést kell biztosítani a leszakadó rétegek számára. Ez az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 programja, amely a jobbik bosszúprogramjával (halálbüntetés, kémiai kasztrálás??!!) ellentétben segít is a helyzeten.

  Érdekes módon 25 évvel ezelőtt ilyen problémák nem voltak sem Pécsett, sem az országban. Ez egy virágzó és fejlődő város volt, különösképp az említett lakótelepek, amelyek a bányászok számára épülnek. A kapitalisták tönkretették a bányákat (és ámblokk az egész nemzeti ipart), így e területek is sajnos lezüllöttek.

 • Miez gettó

  Mocskos drogos c…gók, eddig hősőkterevolt a helyük , bekellőket szorítani vissza riglibe. Az a nekikvaló a gödör meg a bungallók!!

 • B

  Budai vámnál lakok már pár éve , de ami a levélben le írt Apuka az igaz . Középiskolás vagyok és néha elő fordul , hogy későn érek haza . Ilyen kor nem szeretek egyedül menni mert azért kicsit ijesztő és a szüleim is nagyon féltenek meg nem repesnek a gondolattól . Pont azért mert drogosok,kéregetők,részeg emberek nem lehet úgy elmenni az utcán ne hogy beléd kössenek . Amikor megjelenik egy rendőr / rendőr kocsi akkor mindenki úgy viselkedik mint ha nem történt volna semmi (prostituáltak el futnak , kéregetők nem mennek az emberekhez stb.) . Örülnék neki ha a közbiztonságra kicsit jobban oda figyelnének itt a Budai vámon is .

 • Éva

  barmok Szia! Tudod sajna az a helyzet félnek az emberek. Amíg nem kapnak kellő biztosítékot arra nincs mitől ,ha épp összefogás van addig nem is lesz bátorságunk mert saját és gyermekeink életét igen az életünket kell féltenünk.. Tapasztalom napi szinten a rendőrök lepacsiznak ezekkel az emberekkel….

 • chelsea

  Elég szomorú ez a helyzet! A pályaudvaron az elmondott dolgon kivül,nagyon sok olyan 15-25 év közötti srác van,aki se suliban se dolgozni nem jár. Egész nap ott töltik az időtt. Sokszor annyi szemetet hagynak hogy siralmas. A dohányzás is tilos a pályaudvaron,de senki nem veszi figyelembe, mert nem érdekli őket! És itt még 1 közterület felügyelöt sem láttam,akik elenőrizték vagy megbüntették volna a dohányzókat. Szerintem nem csak a belvárosban kellene elenőrizni,hanem az egész városban! És a Budai állomáson,még nagyon sok sörös doboz és boros üveg is található,mivel sokan ott isznak!! Jó lenne valamit tennének!!

 • barmok

  Itt sirtok ríttok, hogy valaki csináljon már valamit. Csináljatok ti!! Lakossági fórum, tiltakozó akciók, a polgármester és a terület képviselőjének rendszeres zaklatása az üggyel kapcsolatban és a sajtó fellármázása. Hatóságok rendszeres kihívása minden esetben. Ha nem jönnek ki nem tesznek semmit akkor megy a panasz a felettes szervekhez. Erre való a képviselőtök és nem arra, hogy a választás előtt bográcsoztassa a István aknai, Hősök terei meg a meszesi önkormányzati lakásokban bandázó cigányokat! A képviselőtök van értetek nem ti őérte világos?

 • Nagy Zoltán

  Ez Pécs-Kelet, ide minden csak az utolsó pillanatban jut és egyre rosszabb lesz a helyzet4

 • elègebbôl

  Èn az ismerôsömmel mentünk volna a kodály edzôterme melletti dombos vidèkre parkour-ozni gyakorolgatni. Megdöbbenten tapasztaltam hogy több helyen is tele van tûkkel a hely.Mikor már undorítóan sok tût találtunk elindultunk hazafele azonban egy pohárban 14 tût óvszereket ès gyógyszereket találtunk. Örülnèk ha a környèkrôl eltünnènek a drogosok ès nem lenne minden tele tûkkel ès egyèb undorító dolgokkal. Valamint többször tapasztaltam hogy a meszesi iskola buszmegállójában ès vele szemben, állandóan prostituáltak járkálnak fel-alá.Egyszer szemntanúja voltam annak is hogy egy prostituáltat a “futtató” embere igen kemènyen bántalma a nô pedig csak zokogott.Remèlem hamarosan megszûnik ez az állapot ès nem kell egy elgettósodott telepen èlnem.

 • Azura

  Meszesen lakom már 14 éve de laktam a budai vámnál is egy kisebb időt.Sok dologgal egyet értek a drogosok és prostik kíűzésével kapcsolatban.De azért nem kell túlozni NEM KELL RETTEGNI SEM FÉLLNI SENKINEK SEM MESZESEN VAGY A BUDAI VÁM KÖRNYÉKÉN.Tényleg sok a koldus kéregető ittas drogos…De kertvárosban is van talán még több drogos mint meszesen.Ezektől eltekintve jó lenne ha valami jó mególdást lehetne találni ezek ellen.Talán elmondhatjuk hogy szinte egész pécs területére beszívárgot a drogozás,és sajnos ez a legtöbb dologért a felelős,mert ha nincsen drogra pénzük akor kéregetnek vagy kiáll,kíállítja a barátnőjét az útra hogy csináljon,csináljanak pénzt a napí beszúrni valóra.A rendőrí jelenlét viszont igen is sokat számít ha több gyalogos rendőr,van meszesen.

 • noname

  mi 20-at találtunk és levéllel be dobtuk őket a bokorba

 • Valamilyen ismeretlen

  Szégyen ami hősökterén,újhegyen,budai vámnál,istván aknán,és fehérhegyen van.. -.-”
  drogosok,alkoholisták,hajléktalanok,és minden lében kanál cigányok -.-”
  nincs velük bajom,csak azokkal akik pitbull kutyákkal járkálnak,és agyon vernek… !

 • Zyzy

  Sziasztok! Én már születésem óta ide tartozok!! Bár voltam pár évig Kertvárosi lakos is!! De a kurvák rárepülnek a pasikra!! Szó szerint rámennek az egyedülálló pasikra!! Csóro környék ez itt, drogosokat nem igen láttam!! A zacsiból mély levegőt vevő csavarlazitós, vagy Technolokolos srácokat inkább!! Ott a meszesi suli is!! Más hozzáfüznivalom nem lenne!!

 • mike

  talán mégsem lenne annyira borzasztó ha a Jobbikot választanánk legközelebb….

 • UrbanSoldier

  Istenem, ez a Névtelen és Valaki komolyan úgy csináltok… Szerintem kettőtöket kéne gettóba zárni meg az ilyen befásult csőlátású embereket. Azt a rohadt…?! Hogy lehet így gondolkodni? Most bocsássatok meg de komolyan GYŰLÖLÖM az ilyen gondolkodás módot.

  Gratulálok nektek! HIGH FIVE meg PACSI -.-

 • abarki azakarki

  Teljessen megertem e kozfelhaborodast,de higyjek el nekem semmit sem oldana meg ha tobb rendor lenne arra mert az csak tuneti kezeles!!Itt latszik meg az elhibazott drog es prostitucios torveny mert ha tobb rendor is lenne vagy akar polgarorseg(mar ha vannak olyanok akik bemerik valalni)csak kicsit arrebb mennenek is ennyi…nem lehet minden problemat eroszakkal megoldani vagy ugyanazon a szinten kezelni ahol keletkeztek!!! Svajcban is ugyanez volt a problema de ott tovabb lattak mind a politikusok mint az atlag pogarok…igy ez az egesz mar nem az utcan folyik hanem aki mondjuk heroint ill intravenas kabitoszereket hasznal az be tud menni egy kozpontba ahol orvosi felugyelet melett beadhatja maganak es ott maradhat meg elmulik a szernek a hatasa. a masik meg ha legalissan lehetne ugyn. piros hazakat uzemeltetni akkor a prostitucio nagy resze(persze nem mind mert mindig lesznek akik feketen csinalnak mindent)eltunne az utcakrol…ezt szamtalan orszag es pelda mutatja!!utanna is lehet jarni ezeknek a dolgoknak!nem akarok senkit sem vedeni csak vannak nagyon jo peldak mar a helyzet kezelesere!!mert aki azt hiszi hogy majd rendorokkel meg tiltassal barmit meg lehet oldani akkor az most ne setodjon meg roszul latja! Ha meg lehetett volna oldani akkor mar reg nem lenne ez az egesz de nem h csokkene a drogfogyasztok es a prostitualtak szam hanem egyre csak novekszik!! Par pelda: Hollandiaban van a legkevesebb ugyn. kemenydrogfogyaszto a legalis marihuanna miatt mert nem arulhatnak mast a boltokba(mig egy dillernek az az erdeke hogy eladjon mindent a haszon miatt)es nem is nagyobb a fuvezok szama mint Mo-on! de nagysagrendekkel kevesebb az intravenas szerhasznalok szama!!a prostitucio is zart ajtok mogott folyik nem pedig a gyerekek szeme lattara!! Par dolgon elkellene gondolkodni es megprobalni mas szemmel nezni a dolgokat!

 • S

  Én azt nem értem, hogy miért nem mennek az illetékes szervek a játszóterekbe, eldugott lakótelepekre? Ott “tanyáznak” a rosszarcúak örökké és be lehet gyűjteni őket. Igazoltatás, vérvizsgálat stb. Hangoskodnak? Semmi gond! Már lehetne is őket bevinni vagy egy jó kis 150 ezres szabálysértést a nyakukba varrni. Van pénz kifizetni? Nem gond, másnap újra megcsinálni, harmadnap újra stb.! Két hét múlva már azt is meggondolnák, hogy kijöjjenek e.

  Egyébként mélyen együtt érzek a ott lakókkal! Szerintem kemény fellépés nélkül semmi sem fog megváltozni!

 • utazó

  Sajnos nem csak a Budai vámnál már Újhegyen sok fiatal drogozik (úgy hallottam ott árulják is) A 14 éves lányom amikor haza felé utazik vidékről a Budai Vám lenne a legközelebbi hely ahol átszállhatna a helyi buszra, de mivel egyre agresszivebb emberek tanyáznak ezen a környéken, kénytelen bemenni a városba ahol már nem fél és biztonságosan át tud szállni a buszra. Szomorú, hogy az embereknek főleg gyerekeknek félelembe kell eltölteni 5-15 percet amig mondjuk a buszra várakozik, vagy gondolataiba merülve menne vásárolni. Úgy tudom a szülőknek a példamutatással lehet leginkább jóra nevelni a gyereküket és megvédeni ezért jogosnak találom az Apuka levelét,mert mit lát a gyereke?
  Még a játszótéren sem tud játszani,pedig az nekik készült! A közterület felügyelők ne csak a parkoló autókat ellenőrizzék, hiszen a nevükből adódóan a KÖZTERÜLETET FELÜGYELJÉK!
  Sajnos gyalogos rendőrt sem látok soha az egész városban (kivéve nagyobb rendezvény) lehet, hogy ez a mai szóval már CIKI? Pedig már a jelenlétük is biztonságot sugallna, és elriasztaná azokat akiknek van valami a fülük mögött!

 • Névtelen

  Azt ami Pécsen zajlik pontos tükörképe a városról és annak vezetéséről!Gettósodás hm ez a folyamat már régen elkezdődött.
  A Komlói út és környéke vagy a Budai Vám területére jóérzésű és normális emberek már be sem tévednek,hiszen ki vannak téve a Kurvák a Stricik,Narkósok,az agyon iskolázott dolgozni akaró kisebbséggel akiknek a jövőképük a bulizás verekedés rongálás!
  Kérdés ezt a társadalmi réteget milyen munkára lehet késztetni ha egyáltalán akar még közülük valaki dolgozni.Nem kell azon csodálkozni ha ezt a réteget a társadalmi megvetés,lenézettség és félelem tartja számon.Ők pontosan kiérdemelték azt a megítélést miszerint egy elkülönített vad rezervátumba kell őket terelni és életüket csak és kizárólag ott élhetnék le és a lábukat ki nem tehetnék a társadalomba!Nem a dolgozó és tisztességgel élő állampolgároknak kell ezekhez alkalmazkodni hanem fordítva,csak hát ez a mai társadalmi berendezkedés alapján egy hiú ábránd melyet egy politikai rendszer sem tud,tudott megoldani!

 • Valaki

  Ja, és arról nem is beszélve, hogy sokszor ÉN dobom el a sok bunkó által otthagyott szemetet (pl. pelenka, sörösdoboz stb.), amit a házunk előtt hagynak a buszra várakozók, mert nem hajlandók elsétálni a kukáig, ami pont a buszmegállóban van. Ha meg szólni merek érte, én vagyok a bunkó és utána meg félhetek, hogy mi lesz a következménye:( Amennyire szerettem ezen a környéken lakni, most úgy utálok.

 • Valaki

  Én is a Budai vámnál lakom, és mindennap azt látom, hogy prostik vannak a buszmegállóban és mellettük a stricik. Undorítóak. Sokszor már én megyek el másik buszmegállóba, ha dolgom van, mert volt már olyan, hogy csak én álltam a buszmegállóban + a prostik, sztem az arra járó autósok engem is annak hittek:( A Dobó I. utcai játszóra már nem is viszem a gyerekem, mert mindig azt látom, hogy hajléktalanok vannak ott, padok összetörve, tiszta szemét minden. Undorító lett ez a környék. Ja, és volt, hogy felhívtam a rendőrséget, hogy csináljanak már valamit ezekkel, jöjjenek többször, azt a választ kaptam, hogy nincs elég emberük, kocsijuk. És én is csak azt látom, hogy a rendőrautó elrobog a buszmegálló mellett és nem csinálnak semmit:(

 • Névtelen

  Én kertvárosban lakom és itt is vannak problémák.Nem olyan rég arra lettem figyelmes hogy a 10. emeleti LAKÁSAJTÓMBA bele volt állítva a drogos fecskendő tűvel és ezt szó szerint kell érteni nekem is vannak gyerekeim és nem akarom azt hogy egyszer esetleg ők vegyék észre és ne adja isten az 5 éves fiam szedje ki az ajtóból.Itt járnak gyalogos szolgálatot teljesítő rendőrök de még egyszer nem láttam azt hogy igazoltattak volna pedig nem ártana.

 • zoltán..

  jaaaaaa …. hogy ez Pécs…:D , a Buda egy kicsit megtévesztett…

 • zoltán..

  én már elöltöztem Budapestről ezért……de tűcsere program hasznos…nem minden intravénás drogos dobálja el a fecskendőjét, ezt tapasztalatból tudom 🙂 .

 • lili

  Na nehogy már a végén még védjük ezeket!!! Meg ez legyen a normális! öcsém…..

 • Névtelen

  Tényleg jó lenne már valamit csinálni ! Undorító ami meszesen van! A gyerekeket nem lehet a játszóterekre engedni a sok hajléktalan miatt, plusz a trágár firkálmányok miatt amik a játékokon vannak ! Hogy lehet az ilyet meg engedni ?

 • noé

  Kedves Apuka! Ugy csinál mint ha ez más városba nem lenne így de nem megyek messzire kervárosba is van ilyen nahát. Kérek önnek egy veszélyes hulladék tárolót (dobozt) és össze szedheti ha zavarja önt!

 • UrbanSoldier

  Bocsánat ha esetleg én vagyok túl naiv de kedves “Apuka”!

  Félre ne érsd én nem akarom védeni ezeket az embereket, de szerintem először azzal kellene r próbálkozni hogy kidobják a szemetet. Mármint nemhiszem h az alkesz csóró fog mindenkit hasba szúrni nem? Érdekes továbbá hogy egy anyagos kis suhanc mindenkinek szurja a szemét persze egy haldokló felett átlép az ember fontoskodva nyomkodja a telóját nehogy oda kelljen nézni. Én rászánnám azt az 1-2 órát a napomból és igenis, nem aggresszivan de megkérném először őket hogy tirhitsák el a szemetüket, vagy magukat mert következménye lesz. Szerintem elég humánus lenne, nem egyből rájuk hivni a TEK-et.

 • Dalcsi

  Pécsett van egy jól szervezett Közterület Felügyelőség. Őket kellene folyamatos szolgálat adására köteleznie az Önkormányzatnak az inkriminált helyszínekre. Ezek az “elemek” mindent szeretnek, csak pont éppen a rend őreit nem, hamar elhagynák a területet…..
  Mondjuk Meszes az elmúlt 25 évben (tudásom szerint) SOHA nem volt a város “minta kerülete” és egyre lejjebb csúszott ahogy a bánya bezárt és egyre több lett ebből a “dologtalan” ember.
  Én a -vitát kiváltó- elégedetlen apukával értek egyet, s nem kellene őt fikáznia itt senkinek sem, ráadásul ez NEM VÁLASZTÁSI kérdés, mert ezt a helyzetet pont az elmúlt 25 év FOLYAMATA hozta létre!

 • Ismerős

  Kedves Névtelen!

  Látom én a produkciót. Engem is nagyon zavar. Egyik barátomat ott verték meg minden ok nélkül és a rendőrség semmit nem tett.

  Viszont Nyitottszemű hozzászólása jobban kiverte a biztosítékot nálam. Magas lóról, undorító stílusban, az ott élők nyomorán nem segítve, csak kigúnyolva a segélykiáltásukat ide kommentelt.

  Még mindig várom, hogy hogyan képzelné a megoldást. Mert “szépen” leírta a problémát, de megoldást azt nem adott. Számomra az ilyen ember legalább annyira szánalmas,mint akikről a cikk szól. Soha nem lenne benne elég alázat, hogy másokért kiálljon, vagy felvállaljon egy ügyet és ténylegesen cselekedjen. Őt találom a legnagyobb szájtépőnek és jobban tenné, ha csendben tenné, amit jónak lát, mert milyen alapon oszt másokat, akikről lövése sincsen?!

 • Kisnyugdílyas88

  Tisztelt Krilin!
  Kérlek keresd fel Száva Vincét ,s nyelved heveny mozgatásával ingereld ejakulációra a makkját!
  Köszönettel:A kalauz 44′-ből

 • lili

  krilin! Tán nem lehet büszke valaki a származására??? Gondolom hangsúlyozni szerette volna, hogy nem idetelepült kínaiak ócsárolják a várost, hanem régóta itt élő, magyar, pécsi ember írta meg a véleményét!

 • XY

  Naponta megyünk oda bevásárolni, állíthatom valóban így van minden ahogy az apuka leírta! Félelmetes a hely, még a nagy áruházban bent is! A kínai étteremben mást sem látni mint drogot áruló feketéket…A parkolóban agresszívek, kiabálnak és mindenki retteg tőlük! Ha rendőrt látunk arra felé, bemennek vásárolni és nem zavarja őket az sem ha épp a drogos szúrja magába a tűt! Szégyen és a rendőrségünk is szégyen!!!

 • Korrupt HÖK

  A haladó gondolkodás és a liberális eszmék sajnos nálunk behálóztak mindent,ez gátat vet annak ,hogy a legtöbbje észre vegye kiktől is kéne elhatárolódni ebben az országban.Bízom benne ,hogy Pécs nem jut Miskolc ,vagy Ózd sorsára(pedig erősen tendál).És befejezhetnénk a körülírást a finomkodást,és végre kimondhatnánk az igazságot ,hogy ezeket a dolgokat kik is követik el és kik a felelősök ezért az állapotért(vajon kik ,na?).

 • Ezel

  szégyen

 • krilin

  ..

 • Szabbi

  Én a vasútállomáson találkozok ilyenekkel… Nem vagyok boldog tőle, de szerencsére még nem találtak meg…:/

 • krilin

  Boxika !!! nem tudom melyik adót nézzed de Budai vám szorul segítségre!!!
  Vagy bejelentést kaptál rovar irtásra és kipróbálnád??

 • krilin

  Te magyar Apuka!
  A magyar társaid ugyan úgy nyomják magukba a tűt és kéregetnek mint a többi, ezért nem értem miért hangsúlyozta ki hogy “magyar pár,, !!!???

 • Budai Vámos

  Én amióta az eszemet tudom meszesen ill budai vámnál élek sosem volt egyszerű környék az tény de ami egy két éve megy az nagyon durva! Okoskodó majomparádék hozzá szolása az érvelésről akik nem is itt laknak egyértelmű célja a kötekedés!!
  Szánalmas!
  Igazi magyaros mentalitás!
  De igaza van a cikk irójának rengeteg jóravaló rendes munkából élő adót fizető ember él itt nem csak orkok még ha ők is vannak többen! Egyébként megvaz utobbi években szinte mind1 melyik környékre megyünk ez a város már kis chicago! Szenny mindenütt! Kőkemény rendörség, ezt a liberális faszságot ami megy villám gyorsan elfelejteni (ez mellett is lehetnek emberi jogok stb. de aki bűnöző kezeljék is úgy) lenne itt rend hamar!

 • boxi

  szivesen megismernek olyn embereket akikben van egy kis ver es benne lenne hogy kicsit megszorongassuk oket csinaljunk patkany&csotany irtast meszesen!

 • Egy környékbeli

  Arról nem is beszélve, hogy a múltkor 3napig ott volt a budai vámi buszmegbe a használt óvszer!!
  Nah és igen, a rengeteg fecskendő is… Szomorú!!
  Fiatal nő létemre sokszor alig merek munkába indulni a hajnali órákba, vagy estefele akár leugrani a boltba…

 • Névtelen

  “Ismerősnek”!

  Körül kellene néznie, és talán meglátná a produkciót!

 • Szabi

  Én is a környéken lakom.Sanos az elmùlt egy évben valòban elharapòztak a dolgok!
  Stricik,kurvák,drogosok,stb!
  Megoldás kell! Sürgőssen!

 • Ismerős

  Engem is nagyon zavar a téma, mert Pécs nagyon közel áll hozzám.

  Szeretnék azonban tisztázni egy-két dolgot az érveléssel kapcsolatban, amit Nyitottszemű hozzászóló alkotott.

  1. Az érvelésnek van végkövetkeztetése, amit itt nem sikerült közölnie a hozzászólónak.
  a, “Gondold tovább a dolgokat” “…nem csak a szájtépést kell nyomatni.”

  2. Az érvelést példákkal bizonyítani is illik.
  a, A “…mert ugye úgy fogja fel…” nálam nem bizonyíték.

  Tehát, hogy számomra is teljes legyen az érvelése legyen kedves válaszolni néhány kérdésre.

  A részéről miben merül ki a változásért való cselekvés?
  a, A szavazásban? Ezt abból gondolom, hogy az “érvelését” a cigányokban rejlő szavazati potenciálra alapozta. Tehát azt állítja, hogy mindenki aki magyar menjen el szavazni. Egyetértek. Azonban erre szintén lenne egy-két kérdésem:

  +Honnan gondolja, hogy nem voltunk?

  +Mit gondol mégis kire kéne szavaznunk és mire alapozza a véleményét?

  +Mit vár attól, akire az Ő véleménye alapján szavaznunk kéne?

  +Mit tesz akkor, ha rájön, hogy semmire nem megy a vezetés leváltásával?
  -Talán kést ragad és beáll fizikailag tenni az erőszak ellen? 🙂 Ahogy egyik kedves barátom mindig mondta: “Ölni tudnék a béke Nobel-díjért.”

  -Ha nem kést ragad, akkor mit fog tenni?

  b, Amennyiben nem a szavazásból, akkor miből?

  Azt megértem, hogy zavarja a szájtépés, ahogy engem is, viszont nem kéne más felháborodott emberekkel bántó hangnemben beszélni, amikor szerintem mind ugyanazt akarjuk. Ha annyira intelligensnek tartja magát, hogy megenged egy ilyen hangnemet, akkor viszont tényleg tanuljon meg érvelni, mert a hozzászólásának semmi értelme. Leírta a jelenlegi probléma okát, azonban senki nem kérte és senki nem tett arra utaló megjegyzést, hogy nem érti, hogy miért van ez így. Választ és megoldást azonban nem adott a problémára. Így a hozzászólása értelmetlenné vált.

  Legközelebb arra kérem, hogy legyen szíves és ne produkálja magát!

  Addig is várom válaszát a kérdéseimre. Szeretném megismerni a teljes történetet.

 • ….

  Én is minden nap arra járok haza és tényleg NAGYON siralmas, ami ott megy… Arról nem is beszélve,hogy a minap a belvárosi pláza gyógyszertárában vártam a sorom,mire két fiatal berobogott majd alpári módon két injekciós tűt és fecskendőt “kért” az egyik gyógyszerésztől. Gondolom nem kell mondanom,hogy nem épp úgy néztek ki,mint ha inzulin miatt kellett volna nekik a fecskendő. Később beléjük botlottam a Budai vámnál a játszótér mellett.

 • egylány

  hát a budai vám tényleg katasztrófa! még mikor onnan indultak a buszok ki somogy,vasas és hírd felé én is sokszor ütköztem beléjük, és ráadásul 18 éves lányként elég kellemetlenül éreztem magam este 8-9 körül haza felé a munkából.. nem egyszer utánam kiabáltak, fütyültek és követtek is.. szerencsémre mindig volt ismerős az állomáson vagy bementem a forgalmi irodába ha nagyon gáz volt.. előfordul, mikor jöttem ki a bevásárlóközpontból 3 cigánylány sétál le és minden arra járó elé beállt az egyik (azzal a céllal, hogy elállja az utat) és rá üvöltött majd várta a reakciót (a másik kettő is) hátha balhézhatnak kicsit.. én személy szerint odébb léptem és mentem tovább mert tudom, hogy nem éri meg ezekkel leállni.. szörnyű .. ezért az egyért áldom az eget, hogy nem kell ott átszállni.. 🙂

 • Valaki…

  Jobbikra kell szavazni–nem mondom hogy ez megoldás lesz,de jobb lesz az biztos!

 • Névtelen

  Sok mindent nem lehet ott tenni , max össze toborozzátok az ott lakokat akiknek nem tetszik , kezetekbe fogtok valami lécet és rendet tesztek !

 • 1 gyárvárosi polgár

  Ez az állapot egyszerűen szomorú és elkeserítő.Terjed a bűnöző életmód a városban is mint a kolera. Hova még ez a helyzet fajulni?!

 • Nyitottszemű

  Édes istenem, hogy ti milyen vakok vagytok 🙂
  Na akkor érvelek és gondolkodj 😀
  1, Magyar nem jár el szavazni, mert ugye mindenki úgy fogja fel mi értelme.. Ezzel szemben a cigány eljár..;)
  2, A cigány eljár, szavaz, így Ő a magyar és nem Te… Cigányt védjük, hisz ő a szavazótábor nem Ti…
  3, 8-10 gyerek cigóknál.. NŐ A SZAVAZÓTÁBOR!!!
  Sorolhatnám még, de minek.. Gondold tovább a dolgokat 😉 Szóval mielőtt hőbölögtök tegyetek is valamit a változásért nem csak a szájtépést kell nyomatni.
  Kézcsók mindenkinek

 • Lakó

  Sajnos nem “csak” a Budai Vámnál. Jóval központibb helyen is: a Király u. Búza tér felőli végén is ugyanez van sajnos. A kapualjakba rondítottak rendszerint a hajléktalanok, sőt többször fecskendőt is találtam már a kapunk tövében, az elmúlt 1 hónapban kevesebbszer látom őket, mert talán a hideg miatt nem bújnak elő. Éjjel 1-kor 10-11 éves gyerek lejmol; napközben, gyalog munkába menet hárman kéregetnek bekamerázott helyeken is (arra az 1 percre meg simán elbújnak, ha jön egy járőrkocsi nagy ritkán) havi egyszer belekötnek és/vagy megvernek valakit a környéken, és a Könyök u. alján is sokszor látni a semmirekellők gyülekezését,meg a lármás cirkuszát, akik mellett még nappal sem szívesen megy el úgy az ember, hogy ne szorítaná magához a táskáját…Kertvárosban néhány éve olyan helyen vertek halálra egy fiatalembert, ahol én fiatalabb koromban bármilyen napszakban, akár hajnali 2-kor is veszély nélkül mászkálhattunk. Hát mi van itt?????

 • Kuksza58

  Két hét alatt rendet csináltam! Üdv Sanyi

 • pécsi

  teljesen egyet értek a felháborodással.. azt csinál a cigány amit akar.. meszesre a rendőr ki se jön, általában már csak a mentőt kell hívni. az utcánk közelében sorozatos gyilkosságok vannak, az ember nem mer leszállni a buszról mert követik cigit, telefont követelve. a kurvák belekötnek, utána a stricijük is..gusztustalan ami ott megy.. a 3/4-e az ott lakóknak 8 gyerekkel él, amik csak azért vannak, hogy több legyen a segély. megemlíthetjük a víztoronynál történt gyilkosságot az idős néniről aki soha senkit sem bántott. vagy a szept. 6 téren szilveszterkor a késelés. Ezzel kellene foglalkoznia a rendőrségnek! Nem azzal, hogy ki hol dohányzik az utcán! Nevetséges! Félelemben élni………

 • Egy pécsi

  A Kedves Hoppál vezér ezzel is foglalkozhatna, meg sok cigó kurvával az iskolák,óvodák mellett, fényes nappal. okádék az a környék, 10 évig éltem ott, de örültem hogy megszabadultam onnan!

 • Névtelen

  elég sajnálatos de addig még tele vam kurvákkal addig erre számitani kel