Fegyházbüntetés a regenyei gyilkosoknak

Életfogytiglani, illetve 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék pénteken nem jogerősen azt a férfit és élettársát, aki két évvel ezelőtt meggyilkolt egy asszonyt a Baranya megyei Regenyén.

hirdetés

A bűncselekmény 2012. június 4-én történt. Nikolics Sándor élettársa, Bogdán Zsoltné jelenlétben egy présházban, szóváltást követően támadt rá a velük gyakran italozó áldozatra. Az asszonyt 20-25 percen keresztül ütötte, rúgta, feszítővassal ütlegelte, majd Bogdánné segítségével egy ciszternába dobta, ahol megfulladt.

Nikolics Sándor tartva attól, hogy a bűntett kiderül, a holttestet másnap a ciszternából kiemelte, nehezékeket tett rá, szőnyegbe csavarta, kerékpárral egy másik telekre vitte, és az ahhoz tartozó ciszternába dobta, amelybe gázolajat öntött, hogy elfedje a kellemetlen szagokat. A holttestet ennek ellenére megtalálta az elhunyt asszony testvére.

A bíróság Antal Gábor vezette tanácsa Nikolics Sándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tettesként, élettársát bűnsegédként marasztalta el, de a vádlottakat emellett kifosztásban is bűnösnek mondta ki, amiért elvették áldozatuk értékeit.

A férfi feltételesen legkorábban 30 év múlva, élettársa a büntetésének kétharmad része letöltése után kerülhet szabadlábra.

Az ügyész eltérő minősítésért és súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.