Fejleszt a MÁV

Fejleszti és megújítja utastájékoztatási rendszerét a MÁV Zrt. a forgalmasabb pályaudvarokon, állomásokon – közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

A tájékoztatás szerint a Keleti pályaudvaron a hangos és vizuális, a Nyugati pályaudvaron a vizuális utastájékoztató rendszer berendezéseinek telepítésére kiírt közbeszerzései pályázat nyertese a pro Montel Zrt.

A Keleti pályaudvaron nettó 252, 9 millió forint, a Nyugati pályaudvaron nettó 22,94 millió forint a beruházás értéke, a fejlesztést a vasúttársaság saját forrásból finanszírozza – közölte a MÁV Zrt.

A Keleti és a Nyugati pályaudvarok új rendszereit már tervezik, a munkák hamarosan elkezdődnek, az eredmény júniustól lesz érzékelhető az utasok számára.

A Keleti pályaudvaron korszerű, új audiovizuális gépi vezérlő berendezést építenek ki, az élőszavas utastájékoztatás mellett lehetőség lesz tájékoztató hanganyag előállítására is (TTS technológia).

A Nyugati pályaudvaron a meglévő utastájékoztató rendszert bővítik, 107 centiméteres valós idejű menetrendi összesítő kijelzőket helyeznek el.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a debreceni és a füzesabonyi állomásokon az utastájékoztatási fejlesztésre a közbeszerzési eljárások folyamatban vannak, a helyszíneken új audiovizuális gépi vezérlő berendezések telepítenek, a gépi hanganyag előállítására ezeken az állomásokon szintén a TTS technológiát alkalmazzák.

Debrecenben a peronokra 107 centiméteres összesítő kijelzőket szerelnek fel, a meglévő, elavult perontáblákat új kijelzőkre cserélik.

Füzesabonyban az állomásépületben, a peronokon, az aluljáróban terveznek új utastájékoztatási rendszert. Mezőkövesden új audiovizuális gépi vezérlő berendezést telepítenek, a hangos utastájékoztatásban pedig TTS technológiát alkalmaznak – tájékoztatott a MÁV Zrt.

  • skdjdceoiggbtrbrgjkllllllllllllllllllllllllln 49ö ö91432952ö2őp45ö

    Inkább az állomásokat és környékét kellene rendbe tenni,hogy ha az ember utazik ne fekete Afrikában érezze magát.