Árki Sándor: fejlődés előtt a buszközlekedés

A teljesen tehermentes, százszázalékos önkormányzati tulajdonú buszközlekedési cég, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatójává Árki Sándort választotta meg az önkormányzat. A vezető a Pécsi Közlekedési Zrt.-t annak visszaszerzése óta vezette korábban, és sikerrel hajtotta végre a közösségi közlekedés átalakítását.

hirdetés

Ugyanaz az Árki Sándor vezetheti júniustól a Tüke Busz Zrt.-t, akinek az irányításával hajtották végre az elmúlt hónapokban a pécsi tömegközlekedés stabilizálását, és kerülték el, hogy leálljon a tömegközlekedés a városban.

A Tüke Busz Zrt. cégvezetőjének korábban – az egykor a Pannon Volán Zrt.-t irányító – Gungl Jánost nevezték ki, ám ő előre kikötötte, hogy csak az indulásig, az átadás-átvétel feladatainak elvégzéséig marad pozícióban – információink szerint egészségügyi okok miatt.

Csizi Péter alpolgármester aláhúzta: az elmúlt másfél hónap alapján bebizonyosodott, hogy a Tüke Busz Zrt. képes stabilan ellátni a személyszállítási feladatokat, a cég biztos lábakon áll, így most megtörténhet a régi-új igazgató, Árki Sándor kinevezése a cég élére.

Csizi Péter azt mondta, tőle elsősorban a zökkenőmentes átállás folytatását várják el, s azt szeretnék, hogy az önkormányzati tulajdonú cégben az eredeti elvárásoknak megfelelően tegye a dolgát a PK korábbi vezetője.

Árki Sándor (képünkön) hangsúlyozta: örül annak, hogy a Tüke Busz Zrt. új cég, kizárólag a város tulajdonában van, és nem terhelik a múlt zavaros jogi, üzleti és gazdasági ügyletei.

– Ez nagy terhet vesz le a vállunkról, mert korábban ezek miatt igen komoly problémákkal kellett szembenéznünk, naponta kellett megküzdenünk a múlt rossz döntéseinek következményeivel. A Tüke Busz friss, dinamikus és modern cég, így már valóban arra tudunk koncentrálni, amire eddig alig-alig volt lehetőségünk, ez pedig a közösségi közlekedés fejlesztése és modernizálása – magyarázza Árki Sándor.

A közgyűlés korábbi határozataiban a szolgáltatás ellátásának átszervezésével kapcsolatos legfontosabb döntéseket meghozta. Döntött az új szolgáltató kijelöléséről, a Tüke Busz Zrt. közszolgáltatási szerződéséről, az eszközök rendelkezésre állását biztosító bérleti szerződések jóváhagyásáról, továbbá a régi és az új közszolgáltató vonatkozásában a szükséges pénzügyi források biztosításáról.