Fejszével és késsel támadott feleségére egy idős férfi, a nő belehalt sérüléseibe

Jogerős ítélet született a Pécsi Ítélőtáblán emberölés bűntette ügyében.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a vádlott, az akkor 73 éves férfi és a sértett nő 53 évig éltek házasságban, de konfliktusaik miatt az utolsó években az asszony több alkalommal is elköltözött a férjétől azért, hogy házasságuknak véget vessen.

2021 őszén egy költözés után a férfi nem volt képes belenyugodni abba, hogy vége, így legalább három alkalommal megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta és fenyegette őt, ami miatt ő egyedül nem is mert már kimenni az utcára.

November 13-án, éjfél után a vádlott egy kis italozás után elhatározta, hogy megöli feleségét. Magához vett egy fejszét és egy kést, a sértetthez ment, aki a kopogására ajtót nyitott, be azonban nem engedte őt. Vita alakult ki közöttük, előbb egy fadarabbal, majd ököllel kezdte ütni a nőt. Aztán a hátráló sértettet a fejszével fejbe vágta, aki így a földre esett. Ott tovább bántalmazta a fejszével és a késsel…

A férfi azért, hogy mindezt dulakodásnak tüntesse fel, később lakásán hasba szúrta magát.

Közben az erősen vérző nő értesítette a fiát a történtekről, illetve a központi segélyhívón kért segítséget. A kiérkező mentők megkezdték az ellátását, de a mentőautóban még a helyszínen életét vesztette.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és zaklatás bűntette miatt 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A fellebbezések folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős – zárul a vádirat.