Fél óra alatt meglett a bringatolvaj

Egy háromszázezer forintos biciklit sikerült visszaszerezni, hála a forró nyomon elinduló pécsi zsaruknak. A tettes, egy 44 éves férfi lopás miatt felelhet.

hirdetés

Szerda este egy fiatalember jelentette be a rendőrségre, hogy az egyik pécsi egyetemi kollégium kerékpár tárolójából a délután folyamán eltulajdonították a kerékpárját. A sértett a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a kerékpárt a délután folyamán állította le, azt kerékpárzárral rögzítette a kerékpártárolóhoz. Este 20.00 óra után ment vissza a tárolóhoz, de sem a kerékpárt, sem a zárat nem találta. A sértett elmondta, hogy a kerékpárt évekkel ezelőtt 300.000 Ft-ért vásárolta.

A helyszínen a rendőrök meghallgatták a biztonsági őrt és megtekintették a tárolóra néző biztonsági kamera felvételét. A felvételen jól látható volt, hogy egy 40-45 év körüli férfi nézegeti a kerékpárt, majd azt megpróbálja eltulajdonítani, de sikertelenül, így távozik a helyszínről. Nemsokkal később ugyanaz a személy visszament egy fűrésszel a kezében, azzal elvágta a kerékpárzárat, majd a sértett biciklijével távozott a helyszínről. A rendelkezésre álló személyleírás alapján a rendőrök keresni kezdték az elkövetőt, illetve a kerékpárt.

Alig fél óra elteltével az egyik közeli utácában a Központi Rendőrőrs járőrei felismerték az eltulajdonított kerékpárt. Azzal éppen egy fiatal fiú közlekedett, mellette a járdán a rendőrök felismerték azt a személyt is, aki a biztonsági kamera felvételén látható volt. A két személyt intézkedés alá vonták, ennek során a fiú elmondta, hogy a férfi 5.000 Ft-ért eladásra kínálta neki a kerékpárt, ezért ült rajta. A 44 éves férfit a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták, melynek során cselekményét elismerte. Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.