Felfrissültek a pécsi parkok a tél előtt

Összesen mintegy húszmillió forint felhasználásával folytatódott a növényesítés a város számos pontján a kulturális főváros program keretében felújított közterületeken – tudtuk meg dr. Weidinger Antaltól, a Pécs Holding Zrt. divízióvezetőjétől.

hirdetés

Mint azt a városüzemeltetési társaság illetékese elmondta, a közelmúltban sikerült elkülöníteni egy összeget, így a Pécsi Városgondozási Kft. még a tél beállta előtt fel tudta frissíteni a növényállományt a felújított köztereken.

A programban többek között a Szilárd Leó parkban, a Tettyén, a Kórház téren, a Diana téren, a Rókus dombon és a Megyer városrészben ültettek ki virágokat, cserélték le a problémás növényeket, újították meg az ágyásokat táptalaj és fakéreg kiszórásával.

Ezzel egy időben a város számos pontján metszési munkákat is végeznek, tette hozzá dr. Weidinger Antal. A szokásos ütemezett feladatok mellett a pécsiek bejelentései alapján is helyszínre vonulnak. Sok helyütt ugyanis veszélyes ágakat kell lefűrészelniük a kertészeknek, vagy a fák elöregedett részeit kell eltávolítaniuk.

Ezzel együtt folyamatosan zajlik az ősszel lehullott falevelek begyűjtése is. Pécs megannyi pontján gereblyézik a lombot, s teszik teherautókra. Mint azt Lóczi Szidóniától, a Biokom sajtóreferensétől megtudtuk, később a leveleket egy erre a célra kialakított tárolóba viszik. Egy részüket komposztálják, míg másik felüket újrahasznosítják.