Felhalmozta a csekkeket? Itt a segítség!

Áramdíj-tartozást felhalmozott családok számára hirdetett tartozásrendező programot a Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére Pécsett. A pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a projekt a családokat annak érdekében, hogy – miután tartozásukat rendezni tudták – a családok jövőbeni gazdálkodása tudatossá, tartozásuk rendezése tartóssá, fenntarthatóvá váljon. Helyi együttműködő partnerként a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány munkatársai segítenek a program megvalósításában.

hirdetés

A gazdasági és pénzügyi nehézségekkel küzdő családokban átmeneti, illetve hosszabb idejű számlafizetési gond alakulhat ki, és egyre nagyobb problémát jelent így számukra a felhalmozott tartozás rendezése. Az E.ON csoport folyamatosan keresi annak lehetőségeit, hogy miként tudja megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését. A 2012-ben útjára indított pályázati program, az E.ON Háló Program, e héttől Pécsen is segítséget nyújt az áramdíj fizetési gondokkal küzdő fogyasztóknak. Ez az egyedülálló tartozásrendező program 2013-ban elnyerte az Európai CSR díjat.

– A nehéz helyzetben lévőknek nem pusztán csak pénzügyi támogatást adunk, hanem aktívan bevonjuk őket abba a folyamatba, hogy bár segítséggel, de saját maguk talpra tudjanak állni. Az anyagi támogatás mellett arra ösztönözzük az érintett családokat, hogy ők maguk is aktívan vegyenek részt adósságuk rendezésében. Így nem csupán egy átmeneti segítséget kapnak, hanem egy olyan tudást, mely segíti őket abban, hogy hosszú távon is fenntarthatóvá váljon számukra a hatékony gazdálkodás. Az egy plusz előnye a programnak, hogy a résztvevők sok hasonló problémával küzdő családdal találkoznak a képzés során, megtapasztalják, hogy nincsenek egyedül, és egymást támogatva, tapasztalataikat megosztva tudják háztartási gazdálkodásukat újra egyensúlyba hozni – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária marketing kommunikációs vezetője.

A programba olyan családok jelentkezhetnek, akik együttműködnek egy számukra egyénileg kidolgozott hátralékkezelési terv kialakításában és annak megvalósításában, és vállalják a program segítségével a 30.000-400.000 forint nagyságrendű tartozásaik rendezését. A családok hosszú távú stabilitását segíti a program, fontos eleme a számukra biztosított családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családi gazdálkodásukat átvilágító tanácsadói konzultáció. A programban való részvétel egyik feltétele, hogy legalább egy kereső legyen a családban, hogy a program megvalósítható legyen a részvevők számára.

A program és a kapcsolódó tréningek a Családjainkért Alapítvány szervezésében valósulnak meg. Munkájukat a helyszín biztosításával, helyismeretükkel a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány elkötelezett szakemberei támogatják, akik mind a családok kiválasztásában, mind a programon való végigkísérésében és az után követésben kiemelt szerepet vállalnak.

A pályázatok beadási határideje 2017. május 12. A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig.

A pályázat részleteiről ITT található információ, illetve az érdeklődők a Caritas Lánc utcai irodájában személyesen is kérhetnek információt.