Feljelenthetik az új Kossuth tér összemocskolóit

Egy szeptember 10-12. között rendezett programsorozaton meglehet, visszafordíthatatlan károkat okoztak a kulturális főváros program során felújított Kossuth tér gránit- és mészkőburkolatában. A fenntartó Pécs Holding Zrt. rendőrségi feljelentést fontolgat az ügyben.

hirdetés

(Felvételünk az ominózus rendezvény után napokkal készült.)

Jókora olaj- hamu-, korom- és szénsavas üdítők által okozott foltok uralkodtak a város legújabb rendezvényterén azok után, hogy szeptember 10. és 12. között e helyütt tartották a „Teret a vidéknek” programsorozatot. A piszok eltakarítását azóta többször megpróbálták a szervezők, ám átütő sikert egyik megoldás sem hozott.

Mint azt dr. Weidinger Antal, a pécsi közterületek kezelését végző Pécs Holding Zrt. divízióvezetője elmondta, a közterületek birtokba adásakor szerződést kötnek a programszervezőkkel. Ebben kikötik: a birtokba vételkor mutatott állapotában, azt minden, időközben keletkezett szennyeződéstől megtisztítva kell visszaadni a használójának.

A hétfői helyszínbejárás során azonban kiderült: e tekintetben nem tett eleget a megállapodásnak a szervező, ezért felszólították e munkára. Másodjára sem járt azonban maradéktalan sikerrel a takarítást végző cég, így napokon belül egy másik eljárással is nekiállnak.

Közben a Pécs Holding Zrt. a károkozás miatt már rendőrségi feljelentés megtételét fontolgatja. „Könnyen lehet, hogy a térburkolatban visszafordíthatatlan károsodás következett be. Nem hagyhatjuk annyiban az ügyet” – utalt arra az esetre a divízióvezető, ha a szervezőknek a következő napokban sem sikerül orvosolniuk a problémákat.