“Más nyomozzon Bayer-Center ügyben!”

Az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordultak azok a pécsi vállalkozók, akik együtt tettek feljelentést a közelmúltban értékesített Bayer-Center Építőipari Kft. ellen. A feljelentők szerint nem a baranyai kapitányságnak kellene nyomoznia.
Mint arról már korábban beszámoltunk, elrendelték a nyomozást a Bayer-Center ellen, s azt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya kezdte meg csalás bűntettének gyanújával. A feljelentő pertársaság szerint a fővállalkozó cég több esetben is mondvacsinált okokra hivatkozva, szándékosan nem fizetette ki alvállalkozóit, holott minőségi kifogás nem volt velük szemben.

hirdetés

Mint megtudtuk, a feljelentők ugyan elismerik azt, hogy komolyan veszi a rendőrség a beadványukat, és el is rendelték a nyomozást, ám szerintük nem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi körében kellene a vizsgálatot lefolytatni.

Az érintett vállalkozók szerint ugyanis a megyei kapitányság volt vezetőjével baráti viszonyban volt a Bayer-Centert alapító Bayer József, de a helyi igazságszolgáltatás szerveinek több szereplőjéhez is jó kapcsolat fűzi a fővállalkozót, a cég pedig korábban a rendőrkapitányságnak is dolgozott. A feljelentők mindezek miatt az ORFF-hoz fordultak, kérve azt, hogy másik szerv folytassa le a vizsgálatot.

A beadvány csütörtökön postázták, s várhatóan a jövő héten döntenek arról, hogy ezt befogadják-e vagy sem.

Az ismert pécsi vállalkozó e nyáron adta el a Bayer-Center Építőipari Kft.-t egy ügyvédnek, dr. Solymos Vilmosnak. Az ügyletet megelőzően a cég tőkéjét 520 millióról 40 millióra szállították le. Mint megírtuk, az elmúlt egy évtizedben közel 20 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a kft.