Felkészülten a karácsonyi ellenőrzésekre

Az ünnepek közeledtével egyre intenzívebbek a hatósági ellenőrzések. A vállalkozók jó,ha résen vannak, és követik a jogszabályi változásokat. Azért, hogy ne érje a kereskedőket hideg zuhanyként a módosítás, a kamara hétről hétre tanácsadói fórumot tart, ahol közvetlenül a hatóság embereitől lehet kérdezősködni.

hirdetés

Egyre többen nézelődnek és vásárolnak a Kereskedők utcájában, Pécs új iparcikk vásárában. De nemcsak a vásárlók száma növekszik ugrásszerűen, hanem folyamatos hatósági ellenőrzésekre is számítani kell.

Petrics István kereskedő gondosan ügyel arra, hogy megfelelő címke legyen a termékeken. Saját maga ellenőrzi a származást, a fogyasztói árat és az anyagösszetételt is. Nem várja meg a hatóságot.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában kedden fogyasztóvédelmi tájékoztatót tartottak a vállalkozóknak.

Misákné Schmidt Enikő, a kereskedelemfejlesztési osztály projektmenedzsere elmondta: a gyakorlati ellenőrzésektől a fogyasztóvédelmi törvény változásáig szinte minden témát érintettek a szakmai napon.

 

A projektmenedzser hozzátette: a tanácsadói napok sorozat tovább folytatódik, ugyanis a vállalkozók igénylik, hogy személyesen is találkozhassanak és kérdezhessenek a hatóság embereitől, a jogszabályi változásokról.