Felmentették a férjgyilkost

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a nőnek a felmentését, akit azzal vádoltak, hogy 13 évvel ezelőtt részt vett férje megölésében a baranyai Vokányban.

hirdetés

A gyilkosság 2000. február 6-án történt. V. Mária akkori élettársa, Rozsi Attila rendőrtiszt hét lövéssel végzett a nő férjével, hogy “megoldja” azokat a problémákat, amelyeket a válásuk elhúzódása okozott.

Az asszony ellen azután indult eljárás, hogy a tettéért 18 év fegyházbüntetéssel sújtott nyomozó egy beadványban terhelő vallomást tett rá.

Rozsi Attila azt állította, egykori élettársával együtt mentek el a férj vokányi házához. Ott a nő azzal kért bebocsátást, hogy elutazik, és szeretné megbeszélni a férfival gyermekeik felügyeletét. Amikor beléptek a házba, és meggyőződtek arról, hogy rajtuk és a nő férjén kívül más nincs ott, ő fegyvert rántott és négyszer rálőtt a férfira. A sebesült menekülni próbált, ekkor az asszony segített lefogni férjét, hogy ő még rálőhessen.

A nő a Pécsi Törvényszéken és a Pécsi ítélőtáblán ellene folyó eljárás során is következetesen tagadta, hogy részt vett volna férje meggyilkolásában. Rozsi Attila vallomását a törvényszék és táblabíróság sem fogadta el objektív bizonyítékként, az első- és a másodfokú bírói tanács sem talált olyan tényt, adatot, vallomást, amely V. Mária bűnösségét kétséget kizáróan megalapozta volna.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa kedden megalapozottnak találta a Pécsi Törvényszék tavaly novemberi határozatát, amelyben V. Máriát bizonyítottság hiányában felmentette a bűnsegédként elkövetett emberölés vádja alól.