Félmilliárdból újul meg a Lánc utcai rendelő

Nagyrészt uniós forrásból látnak neki a Lánc utcai rendelőintézet teljes felújításának a következő napokban – jelentette be Csizi Péter népjóléti bizottsági elnök és Kovács Ágnes, az Egyesített Egészségügyi Intézmények igazgatója a munkaterület ünnepélyes átadása apropóján rendezett hétfői sajtótájékoztatón.

hirdetés

Az önerővel együtt 443 millió forint áll rendelkezésre a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) Lánc utcai rendelőintézetének korszerűsítésére, így a ma megkezdett munka tavaszi lezárultával Pécs legmodernebb egészségügyi intézménye jön létre.

Mint azt Kovács Ágnes igazgató asszony elmondta, a pályázat segítségével megújul a homlokzat, kicserélik az épület villamos hálózatát, új fűtőrendszert építenek ki, s klimatizálják az intézetet, új hőszigetelést és nyílászárókat kap a ház, valamint akadálymentesített mosdókat alakítanak ki, a csapokból pedig napkollektorok segítségével felmelegített víz folyik majd.

A munkálatok során igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben szem előtt tartani a betegek érdekeit, mondta az igazgató asszony, hozzátéve: első körben a közösségi helyiségekben folyik majd a munka, így csak kisebb kellemetlenségekre kell felkészülni. A második körben, amikor az orvoslást szolgáló helyiségeket újítják fel, belső átszervezésekkel oldják meg az ellátást.

Csizi Péter ennek kapcsán elmondta: a nyolcvanas években épült rendelőintézet a kor minden védjegyét magán hordozza, s eleddig nem esett át nagyobb felújításon. Időszerű volt tehát már az is, hogy ne csak a külcsín, de a belbecs is megújuljon, mondta, ezért a betegek kiszolgálását segítő korszerű eszközöket, berendezéseket is vásárolnak több mint 160 millió forintból.

Új, digitális röntgent, ultrahang-készüléket, EKG-berendezéseket vásárolnak, emellett audiológiai helyiséget is kialakítanak. Mindezek mellett fejlesztik a számítógépes eszközparkot is, ennek eredményeként pedig beteghívó rendszert építenek ki.

A bizottsági elnök hozzátette még: a közbeszerzés során nemcsak a legolcsóbban dolgozó, hanem egyben a munkát a legrövidebb határidővel vállaló kivitelezőt választották ki. A tervek szerint így a tavasz végére véglegesen elnyeri új arcát Lánc utcai tömb.

Ön zavarná, ha látna valakit nyilvánosan szoptatni

Eredmények

Loading ... Loading ...

Klikk a képgalériáért!