Félmilliárd forintos európai uniós forrásból indul városrehabilitációs program Mohács Újváros elnevezésű településrészén – tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozott program “a mohácsi Újvárosban található szegregátum fejlesztését célozza”, ahol az igényfelmérés által feltárt problémákra reagáló, komplex beavatkozásokat terveznek.

hirdetés

A 2020 novemberéig megvalósuló beruházás keretében 49 önkormányzati tulajdonú bérlakást korszerűsítenek, közösségi épületet és szociálismunkás-irodát alakítanak ki, valamint térfigyelő rendszert is telepítenek – írták.

Az önkormányzat közölte: kosárlabdapályát és pihenőhelyet alakítanak ki és felújítják játszóteret. Megújulnak a zöldfelületek is: padokat, szemeteseket helyeznek el a területen, felújítják a járdákat, az úthálózatot, parkolókat alakítanak ki. A projekt keretében korszerűsítik a közvilágítást, valamint az ivóvíz- és szennyvízhálózatot is – sorolták.
Az önkormányzat a fejlesztés további céljának nevezte, hogy a “további szegregálódást” megakadályozza, javítsa életkörülményeket és elősegítse az ott élők – egyéni és közösségi – társadalmi integrációját.

A szociális és infrastrukturális beavatkozások együttesen járulnak hozzá a projekt átfogó céljának megvalósításához – áll az összegzésben, amely kitért arra is, hogy nő majd a településrész és a város népességmegtartó ereje, javul az életminőség, ami hozzájárul a munkaképesség fenntartásához is.

Hirdetés