Félmillió jár nyomravezetésért

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat adna annak, aki segít megtalálni a katalinpusztai bálagyújtogatás elkövetőjét.

hirdetés

A Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 02050/1438/2013.bü számon jelentős kárt okozó rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2013. október 22-én 23 óra 40 perc körüli időben a Szalánta-Katalinpusztán található gazdasági teleptől déli irányban 70 méterre, 7 kazalban tárolt szalmabálát felgyújtotta, melynek következtében megsemmisültek.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Siklósi Rendőrkapitányságon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.