Félmilliót kell Wolf Gyulának kifizetnie

Közel ötmillió forintos átlagfizetésért nyújtott be keresetet, de most félmilliót kell fizetnie. Első fokon elutasította a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelőjének, Wolf Gyulának a keresetét a Pécsi Munkaügyi Bíróság. Az ítélet nem jogerős.

hirdetés

A volt gazdasági igazgató azt követően fordult bírósághoz, hogy tavaly januárban, a Mayer Mihály megyés püspök lemondása után ideiglenesen a Pécsi Egyházmegye élére kinevezett Veress András apostoli kormányzó felmondott neki.

Wolf Gyula ötmillió forintnyi éves átlagkeresetét szerette volna megkapni kártérítésként, ám keresetét elutasította a bíróság, és kötelezte az összesen több mint félmillió forintos perköltség és illetékek kifizetésére.

A bíróság szerint ugyanis jogszerűen mondott fel neki Veress András. Wolf ugyanis vitatta, hogy apostoli kormányzóként erre nem lett volna jogalapja, valamint azt is, hogy a folyamatban lévő átszervezés alatt nem kerülhetett volna erre sor.

Az ítélet indoklása szerint azonban a kánonjog szerint az apostoli kormányzó eljárhat ilyen esetekben, s az elbocsátásokkal nem kell megvárnia az átszervezések lezárultát.

A volt egyházmegyei vagyonkezelő ügyvédje, Marosvári Tamás azt mondta, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, továbbra is jogszerűtlennek tartják a felmondást.

Wolf Gyula megromlott egészségi állapotára hivatkozva még 2010 őszén kérte felmentését gazdasági vezetői tisztsége alól az akkori megyés püspöktől, Mayer Mihálytól. Ezután pedig más munkakörben dolgozott, munkaviszonyát 2011 januárban szüntették meg.