Felmondások után új vezetők a PK Zrt.-nél

Több felsővezető is beadta a felmondását a Pécsi Közlekedési Zrt.-nél, így Bata László, a cég forgalmi igazgatója is elköszön a cégtől.

hirdetés

Mint azt Keczer László vezérigazgató elmondta, még az év első felében döntött a társaság arról, hogy költségtakarékossági szempontok miatt megszüntetik az igazgatói posztokat. Ez azzal járt, tette hozzá, hogy a jelenlegi igazgatóknak felkínálták a további munkavégzést hasonló pozícióban, ám eltérő javadalmazással. Az ajánlatot azonban egy vezető kivételével nem fogadták el, mondta, így közös megegyezéssel felmondást ajánlottak többek között Bata Lászlónak, a cég forgalmi igazgatójának is.

Megkerestük Bata Lászlót, ám ő nem kívánt nyilatkozni a történtekről. A társaság honlapjának tájékoztatása szerint egyébként a cég jelenlegi forgalmi vezetője Bíró József, a gazdasági vezető Tőrös Végh Márta. Korábban az utóbbi poszttal kapcsolatos igazgatói helyet Majoros Csaba töltötte be.

Mint ismert, a város nemrégiben állapodott meg a buszközlekedési társasággal arról, hogy a jövőben új buszok érkezhetnek Pécsre a régi Ikarusok, majd a Mercedesek lecserélésével. Az ügy azóta volt napirenden, hogy a Pécsi Közlekedési Zrt. a közgyűlés tudta nélkül szervezte külön cégbe a városban közlekedő járműveket.

Az ügyben Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere tavaly júniusban feljelentést is tett, mert szerinte „olyan súlyú vagyonvesztés lehetősége merül itt fel, melynek hátterét, indítékait ki kell vizsgálni”. Megjegyezte akkor, hogy a cég vezetői nem tájékoztatták hivatalosan arról, miért volt szükség a nagy port kavart tranzakcióra. A feljelentés után még Keczer László vezérigazgatót is beidézték tanúnak.