Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, időközi választás lesz

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere

Egyhangú döntéssel feloszlatta önmagát hétfői ülésén a mohácsi képviselő-testület. A Fidesz által kezdeményezett indítványról név szerinti szavazással döntöttek – írja a Mohácsi Újság.

hirdetés

Mint korábban megírtuk, az MSZP-s Csorbai Ferenc Szekó József váratlan halálát követően nem lépett vissza, egyedüli polgármesterjelötként indult a 2019-es őszi a választáson.

Ez után a Fidesz helyi szervezete lemondásra szólította fel Csorbait, a Jobbik, a Momentum és a DK mohácsi szervezete pedig még a voksolást megelőzően visszalépésre szólította fel, ám ez nem történt meg.

Most újra összeült a mohácsi képviselőtestület, a közgyűlésen pedig napirendi pont volt a testület feloszlatása.

Pávkovics Gábor, Mohács fideszes alpolgármestere az ülésen ismét felszólította a jelenlegi polgármestert, Csorbai Ferencet, hogy mondjon le, mondván, ezzel elkerülhető lenne, hogy az időközi választáson képviselőket is választani kellene, nem csak polgármestert, Csorbai azonban nem távozott önként – olvasható a Mohácsi Újság cikkjében.

A testület tagjai ez után név szerinti szavazással döntöttek az indítványról, a jelenlévő tizenegy képviselő igennel voksolt – tehát Csorbai Ferenc is támogatta azt. Így eldőlt, hogy nemcsak polgármestert, hanem képviselőket is választanak az időközi voksoláson a mohácsiak.

Mint írja a lap, a választást a hétfői döntést követő 120 napon belül kell kitűzni, valószínűleg szeptemberben kerülhet majd erre sor.

A Mohácsi Újságnak korábban Pávkovics Gábor azt nyilatkozta, vállalja a megmérettetést, hogy elindul az időközi választáson a mohácsi polgármesteri posztért.

Hirdetés