Félpályás útlezárással tiltakoznak reggeltől

A június 16-i megmozdulás után újabb demonstrációra készülnek Pécsett a szakszervezetek a kormány eddigi döntései és tervei miatt.

hirdetés

A Független Rendőr Szakszervezet Baranya megyei szervezete által kezdeményezett félpályás útlezáráshoz a Liga Szakszervezetek is csatlakoztak. Őket követte még a Védegylet, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Bányaipari Dolgozók Szakszervezete valamint a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete is.

A Pécsi Rendőrkapitányság közlése szerint szerdán várhatóan reggel hét és csütörtök reggel hét óra között demonstráció miatt az alábbi forgalmirend-változás lép életbe Pécs város területén:

A forgalom elől a 6-os út Szentlőrinc irányába tartó jobb szélső forgalmi sávján a Tüzér utca – Páfrány utca kereszteződése közötti szakaszt zárják le, a kereszteződések és a buszöböl szabadon tartásával. Továbbá a demonstráció idejére a fenti útszakaszon a városból kifelé vezető oldalon a megállni tilos jelzőtáblák hatályát feloldják – tájékoztatott a rendőrség.

A rendezvény időpontjában a forgalomkorlátozást az útlezárások helyszínén forgalomterelő táblák jelzik, szükség esetén forgalomirányító rendőrök segítik a közlekedést.

Június 16-án – mint akkor megírtuk – több tucat kocsiból álló konvoj rendőri biztosítás mellett haladt Pogánytól Pécs belvárosáig és vissza (archív képünkön) egy, az ország nagyvárosaiban egy időben lezajlott, összehangolt tüntetés keretében.