Felszámolás előtt a Pécsi Vízmű

A Somogy megyei bíróság elsőfokú ítélete szerint megindítható a felszámolás a Pécsi Vízmű Zrt. ellen. Korábban a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezte az eljárást egy húszmillió forintos tartozás miatt.

hirdetés

A Pécsi Vízmű Zrt. korábban vitatta a Dunántúl Regionális Vízmű közel 20 milliós, még 2009-ből származó követelését. A társaság emiatt fordult bírósághoz, kérve a PV Zrt. felszámolásának elindítását.

Mint azt ez év elején megírtuk, a DRV tavaly ősszel kezdeményezett az eljárást, miután a Pécsi Vízmű Zrt. nem rendezte a 2009. szeptemberi és októberi vízátadási díjat.

A PV az ügyre reagálva közleményében még tavaly azt írta, hogy a DRV-vel kapcsolatos felszámolási eljárásról nincs tudomásuk, csupán egy vitatott követelésről van szó. Az elismert követeléseket a Pécsi Vízmű Zrt. kifizeti, a vitatott követelésekkel bíróság foglalkozik – írták akkor kommünikéjükben.

A most meghozott ítélet nem jogerős. Amennyiben a társaság fellebbez, és másodfokon is elmarasztalják, ki kell egyenlíteniük a számlát, vagy felszámolhatják a céget.