Felszámolná a Tettye Forrásházat a Délkomp

Az új pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. felszámolását kezdeményezi a Délkomp Kft., a város korábbi vízszolgáltatójának leányvállalata.

hirdetés

„A Tettye Forrásház Zrt. még mindig jelentős, mintegy 30 millió forinttal tartozik a Délkompnak, és ennek érvényesítését a tárgyalások ellehetetlenítése, valamint a társaság destruktív hozzáállása miatt egyelőre esélytelennek látjuk” – indokolta a lépést Dér Sándor, a társaság ügyvezetője közleményében.

A Délkomp Pécsen és a környező településeken keletkező szennyvíziszap komposztálását végezte a pellérdi szennyvíztelepen, de a létesítményt néhány hónapja bezárta, mert a Tettye nem hosszabbította meg idén március végén lejárt szerződését, az elvégzett munka ellenértékét pedig nem fizette ki.

Frissítve (15:14)

“A Tettye Forrásház nem pazarolja a pécsiek pénzét

A Tettye Forrásház Zrt. mindig tisztességesen, a szerződési feltételek maradéktalan betartásával járt és jár el, üzleti partnereivel harmonikus együttműködést valósít meg! Mint azonban azt korábban már több alkalommal hangsúlyoztuk, tisztességtelen, illetve el nem végzett munkáért a Tettye Forrásház Zrt. nem fizet, mert nem pazaroljuk el a pécsiek pénzét.

A Délkomp Kft. egyértelműen és bizonyíthatóan megszegte szerződését, mert a feladatait – a szennyvíziszap, valamint a komposzt elszállítását, feldolgozását – hónapokon keresztül nem végezte el. A cég tehát úgy akar most pénzhez jutni, hogy a munkáját nem végezte el.

A Tettye Forrásház Zrt. korábban jelezte, ügyvédi letétbe helyezi a szerződésben vállalt feladatok elvégzéséért járó díjat. A pénzt azonban azért tartjuk vissza, mert észleltük, hogy a cég hónapokon keresztül nem szállította el a keletkező szennyvíziszapot, ráadásul azt a félkész komposztot sem, amely egyébként a Forrásház tevékenysége előtt képződött.

Egyértelműen bizonyítható, hogy a pellérdi telepen található 35 ezer tonna ürülékből és komposztból csaknem 30 ezer tavaly október előtt keletkezett, vagyis még a Pécsi Vízmű idejében. Ezért úgy gondoljuk, a Délkompnak nem a Tettye Forrásházzal, hanem a Pécsi Vízművel kell elszámolnia.

Továbbra is fenntartjuk, hogy részünkről szorgalmazzuk a tárgyalásokat a céggel, amennyiben a Délkomp legalább azt a hulladékot hajlandó lenne elszállítani, amely tavaly október előtt keletkezett. Egyelőre azonban erre sem került sor!

A mi célunk továbbra is az, hogy mielőbb megszüntessük a területen lévő rendezetlen állapotokat, ami miatt korábban elsőként fordultunk a Zöldhatósághoz, amely el is marasztalta a Délkomp Kft-t.”

Pécs, 2010. augusztus 25.

Tettye Forrásház Zrt.”