Felújításban segítenek

A Duna-Dráva Cement Kft. és a Habitat for Humanity 2016-ban együttműködésbe kezdett, hogy együtt rászoruló családokon segíthessenek. A DDC termékadománnyal járult hozzá ahhoz, hogy egy család átmeneti otthonból végre saját otthonba költözhessen.

hirdetés

Az alapítvány rendszeresen újít fel szociális bérlakásokat a szegénységben élők számára, amelyben ezúttal a DDC segítségét is kérték. A Habitat Második Esély programja otthontalan, átmeneti otthonban élő gyerekes családoknak nyújt segítséget. A civil szervezet önkormányzatok és önkéntesek segítségével évek óta üresen álló, leromlott állapotú szociális bérlakásokat újít fel, hogy a családok hosszú távon is fenntartható, biztos otthonhoz jussanak. A Habitat for Humanity Második Esély programját a  Saint-Gobain Initiatives Alapítvány  támogatásával, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvánnyal, Zugló- és a XV. kerület önkormányzataival partnerségben valósítja meg.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén a Duna-Dráva Cement Kft.: a vállalat Basa utcai betonüzeméből a XV. kerületi szociális bérlakás felújításhoz szükséges betont a helyszínre szállította, az alapítvány önkéntesei pedig szigeteltek és betonoztak, illetve megújították a ház alapját. A két szervezet és az önkéntesek segítségének köszönhetően a család hamarosan birtokba veheti új otthonát.