Felújítják a Harkányi Gyógyfürdőkórházat

Másfél milliárd forintból megújul a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház – mondta Bencze-Zelenák Ivett, a gyógyfürdőkórház pályázati asszisztense a projekt bemutatása alkalmából az MTI-nek csütörtökön.

hirdetés

Tájékoztatása szerint a Harkányi Gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem elnevezésű fejlesztés teljes költsége 1,55 milliárd forint, amelyre 726 millió forint támogatást nyert el a projektet lebonyolító konzorcium európai uniós forrásból, a Dél-Dunántúli Operatív Programon.

Az intézmény fejlesztési projektje több éves várakozást és módosításokat követően egy hónapja nyerte el a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának támogatását.

A projekt alapötlete már 2007-ben felmerült, ám a kiírás változása és a szabályozási környezet egyedisége miatt többször módosítani kellett a fejlesztéshez kapcsolódó konzorciális megállapodást. A végső egyezség tavaly nyáron jött létre a város, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. és a gyógyfürdőkórház között.

A balneológiai (gyógyvíz felhasználására kialakított) épületet negyvenöt szobaegységgel, kiszolgáló terekkel, 400 adagos főzőkonyhával, étteremmel, tetőterasszal és tetőkerttel bővítik. A komplexum hosszú ideje használaton kívüli medencecsarnokából modern fürdőcsarnokot alakítanak ki. A tervek között az épületegyüttes akadálymentesítése is szerepel.