Fidesz: A kvótával a terroristákat is szétoszthatják

A Fidesz szerint ha életbe lép a brüsszeli kvótacsomag, akkor a migránsnak álcázott terroristákat is szétosztanák és betelepítenék Magyarországra.

hirdetés

Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón közölte, a nemzetközi titkosszolgálatok becslése szerint a migránsok közé vegyülve akár négyezer terrorista is Európába juthatott tavaly, és itt állomásozhat. Messze nem 10-14 terroristáról van itt szó – jegyezte meg.

Emlékeztetett arra, a napokban derült ki, hogy a párizsi tömeggyilkosok, köztük Salah Abdeslam, “Európa első számú közellensége”, és más terroristák is a tavalyi migránsáradatot kihasználva érkeztek Magyarországra, és logisztikai központként használták Budapestet.

Ha életbe lép a brüsszeli kvótacsomag, azaz megindul a migránsok, köztük a kiképzett terroristák betelepítése, akkor Magyarországon is történhetnek a nyugat-európaihoz hasonló terrorcselekmények – tette hozzá.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint a kényszerbetelepítés a kulturális, a társadalmi, a pénzügyi problémákon túl olyan súlyos mértékű biztonsági kockázatot jelent, amit nem szabad felvállalni és amire nem is kényszerítheti rá senki a magyar embereket.

Úgy fogalmazott: “mindannyian láttuk, hogy ezek a kiképzett terroristák egy gombnyomásra hidegvérrel milyen brutális tömeggyilkosságokat követnek el. Nekik minél több a halott, annál jobb. Nekik nem számít az sem, hogy gyerek, nő, vagy áldott állapotban lévő kismama az áldozat”.

Halász János arra kért mindenkit, ne kockáztasson, gondoljon saját életére, gyermekei, családja biztonságára, és menjen el vasárnap a népszavazásra, szavazzon nemmel a kötelező betelepítésre.

Kérdésre válaszolva a szóvivő beszélt arról, hogy egy terrorista éppen ott követi el a terrorcselekményeket, ahol van, és ha Magyarországra kerül, akkor az itt élők vannak veszélyben.

Egy másik kérdésre válaszolva Halász János beszélt arról, hogy a népszavazással kapcsolatban több önkormányzati figyelemfelhívó levelet is látott, és úgy látja, a települések szempontjából is fontos ügyről van szó, ezért helyes, ha egy megválasztott önkormányzati vezető a választóinak elmondja a kvótával kapcsolatos információkat és a demokratikus népszavazáson való részvételre biztatja őket.

Ellenzéki politikusok, valamint cégvezetők megfigyelésével kapcsolatban Halász János kijelentette: semmi köze pártjának ehhez az ügyhöz, a Fidesz nem rendelt meg ilyen dolgot.