Fidesz: ámítás a szocialista számítás

A Fidesz szerint “ámítás a szocialista számítás”. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője ezt az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva közölte: a szocialisták szerint jövőre egy négytagú családra több mint 300 ezer, egy főre vetítve 77 ezer forintnyi megszorítás jut Orbán Viktor és Matolcsy György felelőtlen gazdaságpolitikája miatt.

hirdetés

Török Zsolt, az MSZP szóvivője azt kérte a kormánypárti képviselőktől, ne az újabb megszorításokat, hanem az MSZP által kidolgozott gazdasági kilábalás programját támogassák és segítsék.
Selmeczi Gabriella az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérdezte, ha a szocialisták szerint a bankokat és a nagyvállalatokat sújtó adók kapcsán 300 ezer forint jut egy családra, “akkor vajon mennyi teher jutna az emberekre az ő programjuk szerint, ahol az embereket adóztatnák, nem pedig a bankokat”.
Mint írta, a szocialisták bejelentették, hogy a bankok helyett a családokat adóztatnák. Két éve “rettenetes szívfájdalmat okoz nekik a bankadó, ellenben korábban szemrebbenés nélkül megszavazták a nyugdíjak és a fizetések csökkentését” – emlékeztetett a fideszes politikus.