Fidesz: A baloldal idén háromszor is megbukott

A Fidesz szerint úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke elfelejtette, hogy a baloldal az, amely megbukott idén háromszor is.

hirdetés

A nagyobbik kormánypárt hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált arra, hogy Gyurcsány Ferenc évzáró sajtótájékoztatóján az ország és a kormány “bukdácsolásának időszakaként” jellemezte 2014-et.

A DK vezetője úgy fogalmazott, az idei évre nyomasztóvá vált az ország nemzetközi elszigeteltsége, miközben a belső megosztottság is növekedett, ráadásul közben “milliókat fojtogat” a szegénység, a vállalkozások pedig vegetálnak.

Gyurcsány Ferenc szerint ennek következménye, hogy a Fidesz a rendszerváltozás után példátlan módon csaknem egymillió szavazót veszített, a belső politikai küzdelem pedig “minden korábbinál élesebb” lett.

A Fidesz közleményében viszont azt hangsúlyozta: a választók idén április 6-án, május 25-én és október 12-én is nagy arányú bizalmat szavaztak a Fidesz-KDNP-nek. “Egyedül a baloldal bukott meg” – fogalmaztak.

A Fidesz szerint “itt lenne az ideje, hogy ezt Gyurcsány Ferenc is tudomásul vegye és ahelyett a hergelés és uszítás helyett, amit az amerikai cselekvési terv végrehajtása részeként tesz, tiszteletben tartaná a magyar emberek döntését”.