Fidesz: több foglalkoztatott

A Gyurcsány-Bajnai-kormány idején a munkanélküliség megduplázódott, ma 160 ezerrel dolgoznak többen és töretlenül nő a foglalkoztattok száma – reagált a Fidesz a szocialista Gúr Nándor vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

hirdetés

Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy jelenleg több százezerrel kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltást utáni első negyedévben. Azt mondta, hogy a kormány “több százezer embert elüldözött az országból”, és reményét fejezte ki, hogy ezek a fiatalok a 2014-es választásokat követően visszatérnek.

A Fidesz szerint a bukott baloldal egyszer végre saját bukott gazdaságpolitikájának tanulságait vonhatná le, ahelyett hogy Magyarország mostani teljesítményét hamisítja meg és vitatja el folyton. 2010 előtt a munkabér felét elvitte a magas adó, ma a magyar munkavállalók fizetését Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli.

A baloldal a gyermekes munkavállalókat csak megcsapolta, ma a családi adórendszer jóval több pénzt hagy a zsebükben. Akkor utcára tették a közszférában dolgozók tízezreit és csökkentették bérüket, ma felmondólevél helyett jelentős béremelést kapnak a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók is.

A baloldal cserbenhagyta a fiatalokat, a kisgyermekes édesanyákat, a nyugdíj előtt állókat, ma mindannyiukat foglalkoztatási programok segítik. Az alacsony iskolázottságúakat ők egy életre segélyre ítélték, ma Munkahelyvédelmi Akció és közfoglalkoztatás segíti őket. A Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája miatt a fizetések értéke folyamatosan csökkent, ma stabilan őrzik értéküket, sőt az infláció fölött nőttek a bérek – írja a Fidesz.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVihar: menteni kellett
Következő cikkMegalázó vereség