Figyelje postaládáját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a változásokról, teendőkről, lehetőségekről 2018. január hónapban minden magánszemély részére tájékoztató levelet küld – adta hírül a NAV

hirdetés

Azok az adózók, akik rendelkeznek ügyfélkapu regisztrációval a napokban értesítési tárhelyükre kapják meg a levelet, míg az ügyfélkapuval nem rendelkezők postai úton kapnak személyre szabott tájékoztatót 2018. január 31-éig.

Az egyéni vállalkozók értesítési tárhelyükre kapott levélből értesülhetnek arról az újdonságról is, hogy 2018-ban már számukra is biztosított a webes kitöltő felület használata, így ők is egyszerűbben tölthetik ki, és küldhetik be személyijövedelemadó-bevallásukat.

A tájékoztató levél tartalmazza a fontos határidőket, a webes kitöltő felület elérési lehetőségeit, továbbá a 17SZJA jelű személyijövedelemadó-bevallás kitöltési, benyújtási módjait.

A postán kiküldött levelekhez a NAV az adó 1+1 százalékának felajánlására szolgáló nyomtatványt, a rendelkező nyilatkozatot is mellékelte. Az egyéni vállalkozók szja-bevallás benyújtásának határideje: 2018. február 26.

Egyéni vállalkozói tevékenységet nem folytató magánszemélyek esetében a bevallás benyújtási határideje: 2018. május 22.

  • Fóris Béla

    Ma megkaptam az OTP-től a hitelkártyám számlakívonatát, amelynek a nyító egyenlege: -650 375 forint, törlesztettem: 106 015 forintot, záró egyenleg: -640 715 forint, a Csányi elvtárs bankja is kifejlesztette a visszafizethetetlen adósságot.