Filctollal firkálta át a rendszámot egy pécsi férfi, persze lebukott

Kiderült: a rendszám hamis, az autót pedig nem is vezethetné.

Mint írja a Police, a rendőrök július 17-én délután intézkedtek Pécsett, az Arany János utcában egy kocsi sofőrjével szemben. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autóhoz tartozó rendszámon az egyik karaktert filctollal átírták, a jármű vezetőjéről pedig megállapították, hogy a kocsit eltiltás hatálya alatt vezeti.

(Úgy látszik, a rendszámtábla-átrajzolás egyfajta trend Baranyában: nemrég arról számoltunk be, rajzolt rendszámtáblával furikázott egy idős férfi az M6-oson.)

A 30 éves pécsi férfit előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. Tekintettel arra, hogy már sokadszorra vezetett járművet az eltiltás ideje alatt, őrizetbe vették.

Ellene egyedi azonosító jellel visszaélés, valamint vezetés eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Figyelem!

A rendőrség az eset kapcsán arra hívja fel a járművezetők figyelmét, változott az eltiltás hatálya alatti vezetéssel kapcsolatos jogszabály, e szerint május 14-e óta, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, bűncselekményt követ el.