Filmesek figyelem!

Július 23-ig várják a nevezéseket az első alkalommal megrendezendő Kulturális Filmek Fesztiváljára, a négyperces versenyfilmekben a falu kulturális életét, táji értékeit és hagyományait kell bemutatniuk az alkotóknak.

hirdetés

A vidék híreit, történéseit bemutató internetes oldal, a www.tudositok.hu által meghirdetett versenykiírás szerint a maximum 240 másodperc hosszúságú kisfilmeket Magyarországon vagy a Kárpát-medence magyarok lakta területein kell forgatni, a versenyfilmekben pedig a magyar falusi kultúrát kell feldolgozni – olvasható a weboldal MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A kiírás szerint a versenyben azok a filmek vehetnek részt, amelyek 2014. január 1. és július 22-ig készülnek el. Archív felvétel a film terjedelmének maximum 25 százalékában használható fel. Az alkotóknak regisztrálniuk kell a www.tudositok.hu oldalon. A pályázati határidő július 23., a filmeknek eddig az időpontig kell postán megérkezniük.

A verseny fődíja 800 ezer forint, a közönség pedig további 200 ezer forinttal jutalmazhatja a legjobb kisfilmek alkotóit és ugyanekkora összeggel a legjobb operatőrt is.

A versenykiírás részletei a www.tudositok.hu oldalon található meg.