Fishing on Orfű: már kaphatók a bérletek

A nyolcadik Fishing on Orfű fesztivál 2015. június 17. és 20. között lesz, a hazai alternatív zenei színtér egyik legfontosabb eseményére hétfőtől kaphatók a bérletek – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

hirdetés

A végleges program jövő tavaszra áll össze, az elmúlt évekhez hasonlóan mintegy száz fellépővel számolunk, a június 17-i nulladik napon, csakúgy mint idén, a Kispál és a Borz játszik – írták közleményükben a szervezők.

A Fishing on Orfű szervezői egy internetes hírportállal közösen 2015 elején audiovizuális projektet indítanak. A Nagyszoba nevű kezdeményezés keretében zenekaroknak többnyire nem hétköznapi tárgyakkal megszólaltatott dalait rögzítik és a videókat az interneten közzéteszik.
“Továbbra is szeretnénk olyan zenekarokra felhívni a figyelmet, amelyeket értékesnek tartunk, de még nem ismertek széles körben” – mondta Lovasi András, a fesztivál egyik ötletgazdája, a Kispál és a Borz frontembere. Mint hozzáfűzte, a fiatal tehetségeket nem tehetségkutató keretei között, hanem egy olyan szobában képzelik el, ahol nem megszokott eszközökkel, például sörösüvegeken vagy poharakon kell zenélni, a groove pedig lehet akár ajtócsukódás vagy papírtépés.

“Ha kimozdítunk egy zenekart a komfortzónájából, nagyon érdekes dolgok születhetnek” – vélekedett Lovasi András.
A projekt kezdetben meghívásos alapon működik, de a Nagyszoba helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja magát “szobazenészként”. A Fishing on Orfű fesztiválra tavaly valamennyi bérlet és jegy elővételben elfogyott, a látogatók száma meghaladta a húszezret.