Főállású foglalkozás lesz a parlamenti képviselőség

Főállású foglalkozás lesz a parlamenti képviselőség, amely mellett keresőtevékenységet nem lehet folytatni 2014-től – jelentette ki Lázár János a Fidesz-KDNP-frakciószövetség hétfői ülése utáni sajtótájékoztatón.

hirdetés

Ha valakinek a szabadidejében az a hobbija, hogy bírósági tárgyalásokra jár, ezt nem tudom megakadályozni – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. Azt mondta: “a KDNP-nek más elképzelése volt a javadalmazási viszonyokról”, mint ami a Fidesz előterjesztésében szerepelt. Tartalmában nem változik a javadalmazás az előterjesztéshez képest, mind a javadalmazás, mind a munkafeltételek, mind a költségtérítés ebben a formában kerül az Országgyűlés elé – jelentette ki.

Lázár János közlése szerint azt, hogy a későbbiek folyamán szükség van-e változtatásra, szeretnék az ötpárti tárgyalásokon felvetni.

Felidézte, hogy az összeférhetetlenség ügyében az Országgyűlés 81 százalékos többséggel azt a változatot támogatta, amely szerint parlamenti képviselő 2014 után más keresőtevékenységet nem végezhet. Ezen nem kívánnak változtatni – szögezte le.