Február 4-ig leolvassák az emfeszesek mérőit

A Magyar Energia Hivatal döntése alapján az E.ON biztosítja szolgáltatási területén az Emfesz Kft. ügyfeleinek ellátását – közölte a Varga Ivett, a szolgáltató kommunikációs munkatársa csütörtökön.

hirdetés

Az E.ON közleményében emlékeztet, a Magyar Energia Hivatal január 5-én felfüggesztette az Emfesz Kft. kereskedelmi engedélyét, a határozat értelmében a társaság kilencven napig nem folytathat gázkereskedelmi tevékenységet. Azonban az Emfesz Kft. ügyfeleinek ellátása továbbra is biztosított marad.

Az Emfesz valamennyi felhasználójának ellátását január 13-án reggel hattól 90 napig az E.ON veszi át – írják.

„A magyar gázpiac régi, stabil szereplőjeként továbbra is törekszünk ügyfeleink magas színvonalú ellátására, a lehető legalacsonyabb, de hosszú távon is fenntartható áron. Felelős földgázszolgáltatóként fontosnak tartjuk, hogy szolgáltatási területünk érintett fogyasztóit gyors, stabil és gördülékeny kiszolgálásban részesítsük. Az E.ON újonnan átveendő ügyfelei számára is a többi ügyfelével megegyező színvonalon és azonos áron biztosítja a földgázszolgáltatást a kijelölés időpontjától kezdődően” – fogalmazott Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója.

Február 4-ig megtörténik az érintett ügyfelek mérőórájának leolvasása, a leolvasott óraállás képezi az elszámolás alapját. A szolgáltatást mostantól biztosító cég arra kéri az érintetteket, hogy a gázmérők leolvasásában segítsék a szakemberek munkáját.

Adminisztratív teendőjük az érintetteknek egyelőre nincs, a szolgáltatást megszakítás nélkül, a megszokott módon vehetik igénybe – hívta fel a figyelmet Varga Ivett.

Hirdetés