Folyamatosan bővül hazánk úthálózata

Magyarország úthálózata folyamatosan bővül és megújul, a közúthálózat bővítésére 2022-ig több mint 2500 milliárd forintot fordítanak – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte: Magyarország jobban teljesít a közlekedési fejlesztésekben is, soha ekkora ütemben nem fejlődött az ország közlekedési infrastruktúrája. A színvonalas közúthálózat fontos az emberek, a vállalkozások, és az egész gazdaság számára, alapvetően befolyásolja egy-egy térség életminőségét és a gazdaság fejlődését – mondta, hozzátéve: a kormány ezért fontosnak tartja, hogy országszerte bővüljön, és megfelelő műszaki állapotban álljon rendelkezésre a közúti-, illetve a vasúti hálózat.

A fejlesztések folytatódnak, a magyar gyorsforgalmi úthálózat öt éven belül jelentősen kibővül. „A kormány célja, hogy Magyarország bármely pontjáról 30 percen belül elérhető legyen egy autóút vagy autópálya-szakasz ” – fogalmazott Mosóczi László.

hirdetés
Hirdetés