Folyamatosan ellenőrzik és javítják a tereinket

A város szolgáltató cégeinek átalakítása során a közterületek kezelése, így a játszóterek karbantartása, a BIOKOM Kft.-hez került.

hirdetés

A Karbantartó Részleg munkatársai folyamatosan járják a városrészeket, s ellenőrzik a játékok állapotát. A fából készülteknél különösen nagy figyelmet fordítanak a több elemből – függesztett híd, mászóka, torony – állókra, hogy ne legyen rajtuk törött oszlop, stabilan álljanak, s a pallókat tartó láncok is jól tartsanak. Minden egyes alkalommal jegyzőkönyvben rögzítik tapasztalataikat, valamint fényképet készítenek. Ezen feljegyzések alapján javítják ki a hibákat, készítik el a műhelyben a cserére szoruló elemeket.

A BIOKOM Kft. karbantartói között van lakatos, festő, bádogos, valamint a BIOKOM Kft. saját asztalosműhellyel is rendelkezik, ahol többek között a fa hulladékgyűjtők felújítása is folyik, valamint a javításra szoruló köztéri bútorok faelemeit is itt gyártják le. Munkájuk jelentős részét azonban a rongálásokból származó károk helyreállításához szükséges elemek elkészítése teszi ki, annak ellenére, hogy a Poldi bácsi programnak köszönhetően a rongálások száma csökkent.

Az elmúlt hetekben a város számos helyén újultak meg kezük nyomán a köztéri bútorok. Többek között kicserélték a Blaha Lujza utcai gyalogos híd járófelületét, pótolták a Várkonyi Nándor tér amerikai típusú padjain a hiányzó fa ülőlapokat és háttámlákat, valamint újrafestették azokat. A Nagy Jenő Park köztéri bútorait is felújították, ahol e mellett a beton asztalokat fára cserélték. Sajnos nem sokáig örülhettek neki az ott élők, ugyanis már szinte mindegyiken a graffitizők ott hagyták a kézjelüket.
A havonkénti felülvizsgálat mellett, a BIOKOM Kft. két évente egy erre szakosodott, akkreditált céggel a játszóterek teljes ellenőrzését beleértve – elvégezteti.

Becslések szerint a pécsi játszótereken, a parki bútorzatokban a vandálok által okozott károk felszámolása és helyrehozása évente mintegy tízmillió forintjába kerül a BIOKOM-nak. Könnyen elképzelhető, hogy mennyivel szebb lenne a városunk, ha ezt az összeget új játékszerek beszerzésére, a kulturált, élhető környezet szépítésére fordíthatná a város.