Folytatódik a borús és enyhe idő

A jövő héten is többnyire felhős lesz az ég, többfelé várható eső. A szél is többször megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. Komoly hidegre nem kell készülni, nappal 10 Celsius-fok körüli maximumok lehetnek, helyenként akár 16 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

hirdetés

Hétfő reggel még északkeleten, keleten több lehet a felhő, kisebb eső is előfordulhat, majd ott is több órára kisüt a nap. Késő estétől a Dunántúlon lehet ismét eső. A szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 8 és plusz 12 fok között alakul.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre csak délelőtt a Dél-Alföldön lehet számítani és sokfelé várható eső. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 8-13 fokig melegszik a levegő, de a Dél-Alföldön 14-16 fok is lehet.

Szerdán is jobbára erősen felhős lesz az ég, a nap második felében nyugaton süthet ki a nap. Keleten még többfelé várható eső, zápor, estére szűnik meg a csapadék. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 5 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön már mindenütt kisüt a nap és legfeljebb néhol lehet jelentéktelen eső. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok, napközben plusz 5 és plusz 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan lehet kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és plusz 13 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként északon lehet kisebb eső. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan plusz 11 és 16 fok között alakulnak, de északkeleten csupán 10 fok körüli lesz a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, majd felszakadozik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, a hegyekben havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 4 és plusz 9, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és plusz 12 fok között alakul, de délután varhatóan több fokkal hűvösebb lehet – olvasható az előrejelzésben.