Folytatódik a különadós sitcom: dilibogyókhoz hasonlította a Ryanair-vezér a két magyar minisztert

Michael O’Leary, a Ryanair légitársaság vezetője az Euronewsnak nyilatkozva Gulyás Gergely és Nagy Márton minisztereket a Jim Carry és Jeff Daniels által megformált Dumb és Dumberhez hasonlította, a társaságát is sújtó különadó miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

O’Leary a közelmúltban azzal szerzett nem várt hírnevet, hogy a HVG-nek adott interjújában nem kevesebb mint öt alkalommal nevezte idiótának a magyar kormány gazdaságfejlesztésért felelős miniszterét, Nagy Mártont. Ezen túl is kapott hideget-meleget a politikus, aki később bocsánatkérést követelt a Ryanair vezérétől. A légitársaság első embere azonban nagyon úgy fest, hogy nem enyhül.

Ezúttal az Euronewsnak beszélt a magyarországi különadóról, ami sok egyéb szektor és vállalat mellett az ő társaságát is sújtja. Most nem csak Nagy Márton került terítékre, a miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely is megkapta a magét.

– Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak – nyilatkozta O’Leary, aki ezúttal sem fogta vissza magát. Szerinte előbb vagy utóbb vissza fogja vonni a magyar kormány a különadót, ugyanis az „szégyent hoz Nagy miniszter úrra és az idióta társaira”.

Hogy mi lesz a vége a már-már vígjátékba illő szócsatának, nem tudni, az azonban biztos, hogy a fogyasztóvédelemért felelős Igazságügyi Minisztérium már soron kívüli vizsgálatot indított az ír légitársaság ellen – számolt be a 444.hu.

Hirdetés