Fontos a családok támogatása

A Fidesz szerint Magyarország a családok támogatása tekintetében is jobban teljesít az elmúlt három évben, ugyanakkor, ha a baloldal kerülne hatalomra, akkor annak ismét a családok lennének a vesztesei.

hirdetés

Erről Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

A családok május 15-i nemzetközi napja alkalmából emlékeztetett arra: a kormány 2010-ben azt vállalta, hogy olyan gazdaság- és társadalompolitikát folytat, amely segíti a családok helyzetét és erősíti a család értékeit.

A kormány eddigi intézkedéseit sorolva elmondta: az új alaptörvény szerint a családot alkotmányos védelem illeti meg. Emellett a kabinet olyan gazdaságpolitikát valósít meg, amely a korábbiaktól eltérően nem a családokra tett terhet, hanem igazságos tehervállalást kért az extraprofitot termelő multiktól.

Felidézte, hogy 16 százalékos adókulccsal családi adórendszert vezettek be, visszaállították három évre a gyes időtartamát, munkahelyvédelmi akciótervet indítottak a kisgyerekes anyukák munkavállalása érdekében, bővítették az óvodai és a családi napközis férőhelyeket, valamint rezsicsökkentéssel és devizahitelesek támogatásával is segítettek a családokon.

Kijelentette: a Fidesz nem hisz a Gyurcsány-Bajnai-korszak “veszélyes megszorító politikájában”, ami elszegényítette a családokat, hiszen ebben az időszakban megszüntették a családi adókezdeményt, a gyest 2 évre csökkentették és kétszeresére emelték a rezsiköltségeket.

Zsigó Róbert szerint borítékolható, hogy ha a baloldal hatalomra kerülne, akkor megint a családok húznák a rövidebbet, megint a családok lennének a vesztesei a baloldal veszélyes gazdaságpolitikájának.

Ezzel szemben a Fidesz kitart a család, mint érték mellett, és a következő időszakban is mindenben megpróbálja támogatni a családokat – hangsúlyozta.

MEGOSZTÁS
Előző cikkIngyen Punnany!
Következő cikkTúl sokat aggódnak a pécsiek