Fontos a közösségépítés

Évről évre egyre több esemény támogatójaként jelenik meg városunkban a CIB Bank, köszönhetően a helyi fiókvezetők kezdeményezésének. Ennek kapcsán beszélgettünk a bank helyi fiókigazgatóival, Kilián Andrással és Reisz Róberttel.

hirdetés

A múlt hét végén rendezték meg a „Fuss és Cibezz velünk” elnevezésű futóversenyt, amelynek megvalósulásában kiemelkedő szerepet vállalt a CIB Bank, de emellett támogatója volt a gyermeknapi ünnepségeknek is.

– Milyen szempontok szerint határozzák meg, milyen kezdeményezés mellé állnak oda?

Meggyőződésünk, hogy az elmúlt évek gazdasági folyamatainak hatására felértékelődött a bankok és az ügyfeleik közötti kapcsolat szerepe. A korábbinál lényegesen nagyobb súlya van a bizalomnak, az együtt gondolkodásnak és talán épp emiatt előtérbe kerül a hosszú távú kapcsolatok jelentősége is. Az a tapasztalatunk, hogy ügyfeleink számára nemcsak az bír kiemelt fontossággal, hogy milyen tanácsokkal segítjük őket ügyintézéseik alkalmával, hanem az is, mivel tudjuk segíteni őket, közösségüket a mindennapokban.  Számukra és számunkra egyaránt a partneri viszony, a folyamatos és állandó személyes kapcsolat kialakítása működésünk első és legfontosabb alapelve. Akkor, amikor egy társadalmi kezdeményezés támogatásáról döntünk, figyelembe vesszük az üzleti kérdések tisztázása mellett annak közösségformáló jellegét, városra gyakorolt hatását is. De mindenképpen előnyben részesítjük azokat a megoldásokat, amelyek a fenntarthatóságot tartják szem előtt. A „Fuss és Cibezz velünk” egy olyan rendezvény, amely nemcsak segíti a tömegsport népszerűsítését, megmozgatja a fiatalokra, amelyre a sok ücsörgés mellett kifejezetten szükségük van, de segít a gyermekeknek kicsit abban is, hogy jobban eligazodjanak a pénzügyek világában. Úgy véljük, ez igazán nagyszerű összefogás a gyermekekért.

Kilián András

   

– A CIB Bank országszerte jelentős szerepet játszik a helyi közösségek életében. Ez egyfajta tudatos szerepvállalás?

– Nemcsak tudatos, hanem ösztönös is. A bank munkatársai a legtöbb esetben maguk is a helyi közösségek oszlopos tagjai, akik munkaidejük lejárta után csak a fiók épületéből lépnek ki, nem pedig a város vérkeringéséből. A mi gyermekeink is a helyi iskolába járnak, és ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, ugyanazokat a közösségi rendezvényeket látogatjuk, mint mindenki, aki itt él. Pontosan látjuk magunk körül azokat a területeket, ahol segítségre van szükség, ezeket pedig a rendelkezésre álló eszközökkel próbáljuk meg támogatni. Ha kell, festéket és ecsetet ragadunk, de ha inkább anyagi támogatásra van szükség, megnézzük annak a lehetőségeit. Fontosnak tartjuk, hogy mi magunk is részt vállaljunk a közösségek életének javításában.

Reisz Róbert

– Terveznek más jellegű támogatásokat is idén?

– Támogatjuk és magunk is szervezünk rendszeresen olyan szakmai rendezvényeket, amelyek elsődleges célja, hogy pénzügyi, gazdasági információkkal segítsük a helyi mikro-, illetve kis- és középvállalkozások működését, megkönnyítve ezzel mindennapi pénzügyeiket. Egy-egy ilyen rendezvény keretében meghívott előadóink között szerepel könyvelő, cégjogász, de a helyi iparkamra képviselője és makrogazdasági szakértő egyaránt. Emellett odaállunk minden olyan kezdeményezés mellé, amely alapvetően elősegíti a helyi szervezetek működését, a közösség építését.