Forgalmas helyeken is bont a Pétáv

A nyár folyamán a Pétáv Kft. a városban több nagy forgalmú területen végez előre tervezett korszerűsítési munkálatokat, több elhasználódott, nagy hőveszteségű vezetékszakaszt cserél ki egy nyertes pályázat keretében.

hirdetés

A Péchy Blanka téri munkálatok már 2014 őszén kezdődtek, a területen egy tömbhőközpontot szüntetett meg a PÉTÁV, ami helyett korszerű, takarékos fogyasztói hőközpontokat alakított ki. A Veress Endre utcai rendelőintézettől a Péchy Blanka térig egy elhasználódott vezetékszakasz cseréje is megtörtént. Az aszfaltozás már befejeződött, jelenleg a zöldterület helyreállítása folyik.

Ezzel határos területen, a Magyar Lajos utcától a Péchy Blanka tér 6. sz. épületig jelenleg egy vezetékfelújítás is folyik a Pécsi Holding Zrt. megbízásából, ez a munka augusztus végén fejeződik be.

Július elején folytatódik a Citrom utcai gerincvezeték-szakasz felújítása is. A Kossuth téri Raiffeisen bank épületétől a Citrom utcai K & H bank épületéig tartó szakaszon kerül felújításra egy elöregedett távhővezeték. A munkák során a gyalogosforgalom végig biztosítva lesz.

Jelenleg folyamatban van a Köztársaság tér, Heim Pál utca, Kaffka Margit utcák közötti szakaszon és a Pollack Mihály utca páratlan oldala előtti szakaszon a távhővezetékek cseréje. Hamarosan kezdődik a Kormányhivatal (József A. u. 10.) és a Hullámfürdő közötti távhő gerincvezeték rekonstrukciója. Ezeken a területeken a munkálatok július végéig befejeződnek.

A József Attila út Petőfi utca sarkától a Petőfi utcai Általános Iskoláig tartó szakaszon szintén távhővezetékcsere történik. A 6. számú főúton, a Petőfi utcától Szabadság utcáig a Tettye Forrásház Zrt. és az E.On is rekonstrukciós munkákat végez, a munkálatokat a két közműcéggel egyeztetett módon, közös feltárással, aszfaltozással, egy forgalomkorlátozással végzi a PÉTÁV Kft.

Július 6-án kezdődik és július végére fejeződik be egy vezetékcsere az Eötvös utca és a Dischka Győző utca evangélikus templomtól Mátyás Király Általános Iskoláig tartó szakaszán.