Forgalomkorlátozás lesz

Szeptember 7-én reggel öt órától este hat óráig rendezik meg a Tour de Harkány kerékpárversenyt, melynek ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani Siklós és Harkány között.

hirdetés

Siklós város területén a Siklós-Harkány kerékpárút Siklós, Zombori utcától Harkány, Bajcsy-Zsilinszky utcáig terjedő szakaszát és a Zombori utca – Harkányi út, Kassai utca – Harkányi út, Pozsonyi utca – Harkányi út kereszteződését teljes szélességben lezárják.

Az 5701-es számú út 58-as számú főút kereszteződésétől a Gyűdi út – Árkos utca kereszteződéséig, valamint a Gyűdi út – 5701-es út kereszteződésétől a Zombori utca kereszteződéséig tartó szakaszán félpályás lezárás lesz érvényben, a szabad forgalmi sávot egyirányusítják.

Ezzel egyidejűleg az érintett útszakaszokon a lakott területen belül 30 kilométer per órás, a lakott területen kívül 60 kilométer per órás sebességkorlátozás lép életbe.

Harkány város területén az 58-as számú főúton a siklósi kereszteződésétől a harkányi körforgalomig, valamint a Harkány Bartók utca Kossuth utca és Bajcsy utca közötti szakaszán félpályás lezárás lesz érvényben, a szabad forgalmi sávban rendőri irányítás mellett váltakozó irányban a forgalmat szakaszosan átengedik.

Az 5717-es számú utat a harkányi körforgalomtól és Bartók utca kereszteződéséig és a Bajcsy-Zsilinszky utcán félpályás lezárás lesz érvényben, ezzel egyidejűleg az 5717-es számú utat a harkányi körforgalom és a benzinkút közötti szakaszát Harkány belterülete irányába egyirányusítják.

Ezzel egyidejűleg az érintett útszakaszokon a lakott területen belül 30 kilométer per órás, a lakott területen kívül 60 kilométer per órás sebességkorlátozás lép életbe.

A tehergépjármű forgalom biztosítása érdekében a behajtási tilalom feloldásra kerül az 58-as főút 6. számú körforgalmától az 57133-as út Harkányi út – Felszabadulás utca – Gyűdi út kereszteződéséig.

A közlekedésben résztvevőknek a rendőrség Siklós, Villány, Pécs felől az 5711 úton érkezőknek a Kozármisleny-Újpetre útvonalat, a Harkány, Pécs felől az 5814 úton Görcsöny-Diósviszló elkerülő utat javasolja.

A Siklósi Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.