Forrásház: közösen készülnek a vészhelyzetekre

Közérdekű közlemény:

hirdetés

“Havaria napot rendez a Tettye Forrásház Zrt.

„Három stratégiai fővezeték is meghibásodott egyszerre, kritikus szintre csökkent az ivóvíz szintje a tározókban.” – szerencsére ilyen riasztás nem érkezett a vízszolgáltató diszpécserközpontjába, mindez csak egy elképzelt vészhelyzeti forgatókönyv része. Bár a szolgáltatók célja a folyamatos vízellátás biztosítása, az úgynevezett havaria helyzetekre is fel kell készülniük, Pécsett ennek jegyében rendezik meg az első vészhelyzeti gyakorlatot április 7-én.

A Tettye Forrásház Zrt. és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. által szervezett közös szakmai napon egy harmadik baranyai szolgáltató, a SZIGET-VÍZ Kft. is részt vesz. A szolgáltatók célja, hogy erőforrásaikat és tapasztalataikat összehangolva, egymást erősítve készüljenek fel a rendkívüli helyzetek hatékony, szakszerű kezelésére.

„A Tettye Forrásház Zrt. elkötelezett a folyamatos szolgáltatás biztosítása mellett, amelyet akár rendkívüli körülmények között is meg kell oldania. Olyan helyzetekre is fel kell készülnünk, ahol a hibák száma és jellege, esetleg egyéb külső vagy belső körülmény miatt saját erőforrásaink nem elegendőek, így akár külső segítség bevonására is szükségünk lehet. A tavalyi év szélsőséges időjárási eseményei megmutatták, hogy Pécsett sem elképzelhetetlenek a rendkívüli helyzetek. A pécsiekért és a városért felelősséget érezve kezdeményeztük a területileg határos szolgáltatók és illetékes szervezetek szorosabb együttműködését és egy közös havaria eszköznyilvántartó rendszer létrehozását, amely már a közeli jövőben összehangolt, hatékony és eredményes fellépést tesz lehetővé szükség esetén.” – mondta Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködés első lépése a mostani közös szakmai nap, ahol ezúttal a házigazda pécsi szolgáltató mutatja be hibaelhárítási tevékenységét. A szolgáltatók megismerkednek egymás ellátási területeinek sajátosságaival, az esetlegesen bekövetkezhető jellemzőbb válsághelyzeti problémákkal, valamint megosztják tapasztalataikat és a leghatékonyabb megoldásokat. A szakemberek nemcsak a vészhelyzeti eljárásrendeket tekintik át, de egy közös szerelői gyakorlat során a hibaelhárítást is gyakorolják: a Dunántúli Regionális Vízmű üszögpusztai telepén 11.30-tól egy speciális, 1 méter átmérőjű, feszített vasbeton szerkezetű SENTAB vezeték javítását modellezik.

A három szolgáltató szakemberei mellett a szakmai napon meghívottként képviselteti magát a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is.”

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.