800 munkahelyet hoz létre a Flextronics

A Flextronics megkezdte tevékenységét Pécsett ahol, az október 10-i bejelentés szerint, az első ügyfele a Huawei. A Flextronics pécsi üzeme teljes felújításon esett át; az újonnan alkalmazott dolgozók pedig egy átfogó képzésen vettek részt a vállalat budapesti egységében.

hirdetés

 

Czakó Tibor, a Flextronics Global Services Magyarország főigazgatója közleményben jelezte, hogy a Flextronics 2012 januárjára tervezi a pécsi üzemének ünnepélyes felavatását.

„Szorosan együttműködünk a helyi, pécsi munkaügyi központtal annak érdekében, hogy év végére már 100 munkavállalónk legyen Pécsett. Tovább vizsgáljuk a bővülés lehetőségét Pécsett hiszen azon törekvésünk mellett, hogy a Huawei-jel kötött megállapodásunknak kifogástalanul megfeleljünk, további ügyfelek megnyerésén dolgozunk” -áll a lapunkhoz eljuttatott kommünikében.

Czakó a terveikkel kapcsolatban megjegyezte: “a Flextronics pécsi munkavállalóinak száma 800-ra növekszik a következő 12 hónapban”.

Páva Zsolt korábban lapunknak azt mondta: első körben száz fő állhat munkába a cserkúti egységben, de jövő év első felében szinte bizonyosan – folyamatos bővítés mellett – újabb négyszáz emberre lesz szükségük.

A pénteki bejelentés további háromszáz fő foglalkoztatását helyezi tehát kilátásba.

A Huawei Technologies Hungary és a Flextronics Global Services az ősz második felében kezdte meg új baranyai együttműködésének gyakorlati előkészítését, miután a két cég úgy döntött: a logisztikai központ létrehozása mellett termelő tevékenységet is indítanak Baranyában.