Fussunk együtt a rákgyógyításért!

A Magyar Posta Zrt., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécs2010 Menedzsmentközpont Kft. között tavaly januárban született együttműködési megállapodás értelmében a Posta a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatot különböző programokkal, többek között – immár második alkalommal – a Fuss a rákgyógyításért Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosában elnevezésű, jótékony célú futónap megrendezésével támogatja.

hirdetés

Tavaly igen nagy sikere volt a rendezvénynek, több mint másfél ezer ember gondolta úgy, hogy ezt a szombat délelőttjét a testmozgásnak, és egyben a jótékony cselekedetnek szenteli. Így 1.623.000 Ft-ot utalhatott át a Magyar Posta a rák elleni küzdelem javára.

A futás szeptember 11-én 11 órakor kezdődik, központi helyszíne a Szent István tér, ahol 9.30-tól lehet majd regisztrálni. A táv három kilométer Pécs történelmi belvárosában, és sétálva is teljesíthető, hiszen ez nem verseny! Az eseményt 10.30 órakor Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója és Rajnai Attila, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese nyitja meg. A résztvevők 10.45-kor közös bemelegítést tartanak Monspart Saroltával és Jakabos Zsuzsannával. A futás után a méltán népszerű, pécsi származású Takáts Eszter ad koncertet.

A rendezvény nevezési díjából és a tombolaárusításból befolyó teljes összeget a Posta a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány javára utalja át. A nevezési díj egységesen 1000 forint. A program központi helyszínén – Pécsett, a Szent István téren – többféle egészségügyi szűrésen is részt lehet venni, térítésmentesen.

Az esemény napján a nevezéskor átvett póló viselői a Csontváry, a Vasarely, valamint a Zsolnay Múzeumot és a Rippl-Rónai kiállítást ingyenesen, a Cella Septichorát, a Dómmúzeumot és a Székesegyházat fél áron tekinthetik meg! A pólóval a Mecsextrém park udvari játékai a futás másnapján, szeptember 12-én ugyancsak fél áron vehetők igénybe.
Jelentkezés a helyszínen, vagy előzetesen e-mailen, telefonon: wenczel.csilla@posta.hu; 30/771-3457