Fűszerek, hungarikumok, grillparti

Vadonatúj fesztivál veszi kezdetét jövő szerdán. Az Első Pécsi Fűszerünnepen többek között grillbajnoksággal, hungarikumok találkozójával, fűszervásárral, koncertekkel kedveskednek a Széchenyi térre és a Jókai térre kilátogatóknak öt napon át.

hirdetés

Mint azt Nagy Csaba alpolgármester lapunknak elmondta, a város vezetése úgy gondolja, hogy a pécsi kultúra sokszínűsége megfűszerezi Magyarországot. Éppen ezért született döntés arról, hogy a város legújabb fesztiválját a kerti zöldfűszerek, s a hozzájuk kapcsolódó gasztronómia köré építik fel.

Mint mondta, az első fűszerünnepen, amely szerdán veszi kezdetét, a lehető legszínesebb, főként látványos és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A hagyományteremtő szándékkal elinduló fűszerünnepet öt napon át élvezhetjük a Jókai téren és a megyeszékhely főterén.

A fesztivál felvezetéseként a város több virágágyásába már hetekkel ezelőtt fűszernövényeket ültettek ki, s a pécsieket is arra kérték, ha tehetik, házuk, lakásuk környékén is bátran ültessenek az ízes, illatos növényekből.

Merena Rudolf, a fűszerünnepet kezdeményező Pécsi Fesztiválszervező Nkft. ügyvezetője már korábban elmondta lapunknak: a többnapos fesztivál a szabadtéri grillezés és a zöldfűszerek nemzetközi örömünnepe is egyben.

Az Első Pécsi Fűszerünnep programjában lesz fűszerültetés, a Jókai téren fűszerpiac, grillbajnokság híres séfekkel, gasztrobloggerrel, és elindul a pécsi közösségi kertészkedés is.

A zenei kínálat éppolyan sokféle és mindenkihez szól, mint a pécsi fűszerek és a kultúra. A teljesség igénye nélkül a Buligánok, a Canaro, a Magashegyi Underground, a Meszecsinka, a Drum and Folk, a Pont4, Jack Danimals, a Fivérek és Zséda, s gerilla grillre zenélő pécsi jazz formációk lépnek fel.

Nem utolsó sorban az Első Pécsi Fűszerünnepen a Széchenyi téren adnak egymásnak randevút a hungarikumok.

A fűszerünnep részletes programját IDE KLIKKELVE tekintheti meg!